Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Ahjus küpsetatud kanakarri

Päevaretseptid

Ahjus küpsetatud kanakarri

Epp Mihkels Toite piimast, koorest ja kohupiimast
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vürtsika karriroa valmistamisel on harjutud kasutama kookospiima, ent sama edukalt võib tarvitada ka vahukoort. Et rooga oleks eriti hõlpus teha, pane see ahju. Seal podiseb ja valmib karri ise.

40-60 min

Retsept
portsjonile
600 g Kana kintsuliha
1 tk Tšilli
1 küüs Küüslauk
1 tk Porrulauk
4 dl Rõõsk koor 38%
0.5 tl Sool
0.25 tl Vürtsköömned (jahvatatud)
0.25 tl Kurkum (jahvatatud)
0.25 tl Paprika (jahvatatud)
2 sl Mesi
2 sl Õli
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
SERVEERIMISEKS
Koriander (värske)
Aurutatud riis
1. Lõika kana kuubikuteks. Kuumuta ahjukindlal sügavamal pannil või malmpotis õli ning pruunista seal kiirelt kanatükid. Lisa maitseained, hakitud tšilli ja küüslauk, viilutatud porru ja mesi. Vala peale vahukoor.

2. Pane roog pooleks tunniks 200kraadisesse ahju podisema.

3. Kui kana on küps, maitsesta leem laimimahlaga. Puista karriroog üle hakitud koriandriga ja serveeri riisiga. Kui soovid, võid soola asemel kasutada ka kalakastet.

Uued retseptid

Lagman

Argitoidud
Lagman