Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Sinepirohke kalasupp

Päevaretseptid

Sinepirohke kalasupp

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg kala fileerimise jäägid
2 l Vesi
400 g Kalafilee
2 spl Teraline sinep
2 spl Või
0.5 tk Pastinaak
1 tk Väiksem porgand
1 punt Värske till
Sidrunimahl
Sool
Soovi korral keedetud muna
Tillivarred, loorberilehed, terapipar
1. Pane puhtaks pestud (eemalda vajadusel lõpused!) supikogu külma veega keema. Eemalda tekkiv vaht ning keeda siis vaevu värelevana kuni 25 minutit. Lisa keeduleemele maitseks tillivarsi, loorberit, terapipart vms. Seejärel kurna leem.

2. Sega kalatükid sinepiga läbi.

3. Sulata keedupoti põhjas või ning kuumuta selles mõni minut pastinaagiporgandikuubikuid. Vala peale kalaleem ja keeda, kuni viljad on peaaegu pehmed. Lisa kalakuubikud ning sega hästi läbi. Lase supil korra keema tõusta ja eemalda siis tulelt. Lisa hakitud till. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa pisut sidrunimahla või soola. Serveeri hakitud munaga.

HEA TEADA!
Poes müüdavad supikogud on hea võimalus soodsa hinnaga väärt leemematerjali saada. Ja nagu ikka – kalasupp
tuleb maitsvam, kui kala ennast väga kaua ei keeda. Siinne supp on tehtud lõhest ja forellist, kuid tuleb maitsev ka mis tahes muu kalaga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga