Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Kanakarri-köögivilja püreesupp

Päevaretseptid

Kanakarri-köögivilja püreesupp

Kristi Link Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Teeme seda suppi igal nädalal, veel tänagi on eilset suppi alles. Ausalt öeldes oli mu abikaasa selle supi suhtes algul väga skeptiline, aga pärast maitsmist palus uut taldrikutäit.
Retsept
portsjonile
4 tk Kartul
3 tk Porgand
0.5 tk Lillkapsapea
300 g Kõrvits
200 g Herned
100 ml Rõõsk koor 35%
200 g Toorjuust
300 g Kanafilee
Köögivilja- või kanapuljong
3 spl Õli
Sool
Karri
1. Puhasta kartul, porgand, lillkapsas ja kõrvits. Haki need tükikesteks ja pane keema. Lisa keeduveele sool ja puljong (võib ka kuubikuid kasutada).

2. Haki kanafilee väikesteks kuubikuteks. Prae neid õlis ja maitsesta karriga. Keeda herned soolvees pehmeks (umbes 4 minutit). Kui köögiviljad on pehmed, nõruta potist nii palju vedelikku ära, et köögiviljad ei uju selles.

3. Püreesta viljad saumikseriga, lisa vahukoor ja toorjuust. Püreesta veelgi, et supp oleks sametine. Lisa kanafileetükid ja herned. Sega uuesti (ära enam püreesta). Serveeri röstsaiaga.

KOMMENTAARID

Azazello 20.sept 2017 12:44
Nii hea supp, et viib keele alla. Kõrvits lisab veel kergelt sametist maitset. Mina lisasin puljongile natuke koriandrit ja päris lõpus ka tilli, kanafilee tükikesi praadisin wok-pannil aga võis, mitte õlis. Mmmmh, soovitan soojalt!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga