Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Rootsipärane tilliliha

Päevaretseptid

Rootsipärane tilliliha

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnus nädalavahetuse roog – paari tunniga saad maitsva lihahautise hõrgus kooreses magushapus kastmes. Võid toitu ka kahekordse koguse valmistada ja teise portsu sügavkülmutada. Serveeri hautist riisi või kartulitega. Rootsis popp!
Retsept
portsjonile
1 kg Vasikaliha või sea kaelakarbonaad (võib ka kondiga tükk olla)
3 tk Sibul
4 tk Porgand
2 l Vesi
2 tl Sool (1 l vee kohta)
10 tk Valge pipra tera
3 tk Vürtsnelk
KASTE
2 spl Või
4 spl Nisujahu
6 dl Keeduleen
2 spl Suhkur
2 spl Õuna- või veiniäädikas (või pressitud sidrunimahl)
2 spl Rõõsk koor 35%
1 peotäis Hakitud till
1. Tõsta lihatükk tervena suurde potti. Kalla peale u 2 l vett nii, et see katab lihatüki täielikult. Koori sibulad ja porgandid. Tükelda sibulad sektoriteks, viiluta porgandid, lisa potti koos soola, pipra ja nelgiga. Keeda liha ja koori samal ajal vaht. Keeda kaane all nõrgal tulel u 1 tund või kuni liha on pehme. Tõsta tulelt ja lase 20 minutit puhata. Tõsta suurele taldrikule, eemalda vajadusel kont ja tükelda liha kuubikuteks.

2. Valmista kaste. Sulata või kastrulis, sega pidevalt segades juurde jahu ja sõelu vähehaaval hulka keeduleem, kogu aeg segades, et ei tekiks jahutükke. Keeda kastet vaikselt 5 minutit, pidevalt segades. Maitsesta suhkru ja äädikaga, vajadusel ka soolaga. Ümarda kaste koorega, lisa hakitud till. Tõsta potti ka lihatükid ja porgandid-sibulad. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Perenaine! 30.nov 2017 14:01
Tavaline keeduliha! Peotäis tilli teeb tillilihaks! Rootsipärane ehk on kaste, sest tavaliselt Eestimaal äädikat soustile ei panda. Vajadusel hapustada on muid võimalusi,. Retsep-
tist ei saa aru, kas soola ei lisatagi keeduvette? Ja mina paneksin nelgi asemel hoopis loorberilehe!
Getero 10.nov 2017 22:06
Jääb proovimata - olen siiski hetero :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga