Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Pannipilaff kruupide ja seentega

Päevaretseptid

Pannipilaff kruupide ja seentega

Mari-Liis Ilover Targa kokkaja kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Üks mu lemmiktoitusid selles raamatus on just seesama kruupidest ja seentest tehtud pannipilaff. Hea näide sellest, kui lihtsalt valmiv ja samas maitsev võib olla üks kodune toit. Kruubid on siin roas tõesti imehead, aga kui sul on üle hoopis keedetud riisi, võid vabalt seda kruupide asemel kasutada. Seenteks sobivad just need, mis parasjagu olemas. Värsked kukeseened või puravikud, kupatatud metsaseened või šampinjonid – kõik sobivad hästi, andes roale just oma maitse ja näo.
Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
2 peotäit Seened
200 g Keedetud kruubid
3 spl Hakitud till
Sool
Must pipar
1. Haki sibul ja küüslauk. Eelistan selles toidus küüslauku mitte päris peeneks hakkida, vaid pigem lõigata imeõhukesed viilud. Lõika porgand väikesteks tükikesteks. Haki ka seened. Kuumuta pannil õli. Prae sibulat ja porgandit madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni sibul on läbipaistev ja porgand hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja seened ning prae needki läbi, kuni seened on
küpsed.

2. Lõpuks lisa pannile keedetud kruubid ja hakitud till ning maitsesta pannitäis soola ja pipraga.  kuumuta segades kõik koos korralikult läbi.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga