Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Frittata suvikõrvitsa ja peterselliga

Päevaretseptid

Frittata suvikõrvitsa ja peterselliga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev ja tervislik munaroog hiliseks nädalavahetuse hommikuks või hoopis perele õhtusöögiks. Selle roa jaoks oleks hea suurem praepann, mille käepide kannatab ka ahju panna.
Retsept
portsjonile
2 spl Või või oliiviõli
1 tk Sibul
200 g Suvikõrvits
150 g Kirsstomatid
4 spl Hakitud lehtpetersell
Sool
Must pipar
4 tk Suur muna
1. Kuumuta või või õli pannil ja hauta hakitud sibul klaasjaks. Lisa tükeldatud suvikõrvits, poolitatud kirsstomatid ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta segades 3–5 minutit, kuni suvikõrvits pehme. Löö munad kaussi, vispelda soola ja pipraga lahti, kalla pannile. Jahvata peale musta pipart.

2. Küpseta edasi soovitatavalt ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, siis pruunistub ka roa pealispind. Kui sul sellist panni pole, millega rooga ahju järelküpsema panna, keera pliidi kuumus nõrgaks ja järelküpseta, kuni munad on hüübinud. Kaunista hakitud peterselliga.


Hea teada!
Laktoosivaba munaroa saad, kui kasutad või asemel õli.

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga