Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Kala kukeseente ja brokkoliga

Päevaretseptid

Kala kukeseente ja brokkoliga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kukeseened ja brokkoli passivad valge kalaga imehästi. Kala võib olla koha, siig, ahven, aga ka klaarsäga või mõni muu meelepärane kala. Juurde sobib hästi nii riis kui kartul, aga ka vaid värske salat.

40-60 min

20 minutit + 15-20 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
700 g Valge kala filee (koha, siig, ahven, klaarsäga)
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Brokoliõisikud
200 g Kukeseened
5 spl Sulatatud juust
Või vormi määrimiseks
30 g Riivjuust nt cheddar
Hakitud till
Sool
Must pipar
1. Määri ahjuvorm võiga ja pane kalafilee(d) vormi. Riputa peale soola ja pipart ning pigista sidrunimahla.

2. Vala brokkoliõisikutele peale keev vesi ja lase 5 minutit seista, nõruta. Kuumuta kukeseeni kuival pannil, kuni vedelik eraldub. Prae seened võis läbi.  Haki brokoli ja kukeseened peeneks, sega sulatatud juustuga.

3. Tõsta segu ühtlase kihina kalale ja raputa peale riivjuustu. Küpseta 200-kraadises ahjus  15-20 minutit  sõltuvalt filee paksusest.

KOMMENTAARID

Maiu 24.sept 2018 11:22
Maitse väga hea.
Mari 24.sept 2018 11:21
Täiesti normaalseslt kulges välja
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes