Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Sügisene chilli con carne kalkunilihaga

Päevaretseptid

Sügisene chilli con carne kalkunilihaga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sügisel saagikoristuse ajal on parim hetk proovida klassikalisi roogi mitmekesisema toorainega. Üks chilli con carne saab hoopis rikkalikuma sisu, kui selles on rohkelt erinevaid hooajalisi köögivilju. 

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Paprika
1 tk Väike suvikõrvits
2 spl Õli
400 g Kalkunirinnaliha
1 tk Väike punane tšillikaun
1 tl Jahvataud juustuköömned
2 spl Tomatipasta
1 purk Purustatud tomatid (400g)
1 purk Punased konservoad (400g)
Sool
Must pipar
Serveerimiseks roheline sibul
1. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika väikesteks tükkideks. Lõika suvikõrvits kuubikuteks.

2. Lõika kalkuniliha üsna väikesteks kuubikuteks ja pruunista poti põhjas õlis. Lisa hakitud tšilli, sibul ja küüslauk, hauta 4-5 minutit. Lisa vürtsköömned, paprika, suvikõrvits, tomatipasta ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 10 minutit. Kui vaja, lisa veidi vett.

3. Lisa nõrutatud oad ja hauta veel 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri keedetud riisiga. Raputa peale  hakitud rohelist sibulat. 

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga