Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Kodused sea-kanalihavorstid

Päevaretseptid

Kodused sea-kanalihavorstid

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sea-ja kanalihast vorstid on ausa maitsega, kuna ei sisaldab mingeid tundmatuid aineid. Vorsti valmistamisel saab varieerida täidise koostist nii peenestusastme kui maitseainete osas. Vorsti täidise võib hakkida või ajada läbi hakklihamasina peeneks, siis soovitan kasutada suuremate avadega plaati. Võib teha ka nii, et osa lihast hakkida ja osa ajada läbi hakklihamasina. Kasutasin küpsetamiseks küpsetuskoti kilet, kuid vorstid võib keerata ka näiteks küpsetuspaberisse. 

üle 60 min

20 minutit + 1 tund ahjus

Retsept
1 kg Sea sisefilee
800 g Kanafilee
200 g Pekk
4 tk Muna
6 tk Küüslauguküüs
1.5 tl Sool
1 tl Purustatud must pipar
1 tl Kuivatatud ürdisegu
0.5 tl Cayenne pipar
0.25 tl Karripulber
4 spl Kartulitärklis
16 tk

1. Lõika lihad ja pekk väikesteks kuubikuteks või aja läbi hakklihamasina koos küüslauguga. Klopi munad lahti, lisa purustatud küüslauk ja maitseained. Sega vähehaaval hulka tärklis. Sega lihaga läbi.

2. Vormi massist meelepärase kuju ja suurusega vorstikesed ning keera paberisse. Sule tihedalt ja seo otsad kinni, et mahl välja ei valguks. Pane ahjuplaadile ja küpseta 180- kraadi juures 1 tund. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja haruta paberist välja. Serveeri värske salati ja meelepärase kastmega. 

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat