Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tervislik

Krevetid köögivilja-kookosekastmes

Tervislik

Krevetid köögivilja-kookosekastmes

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vürtsine krevetiroog annab külmal ajal sooja ja täidab hästi kõhtu, kuid sisaldab vähe kaloreid. Tummisema roa saab siis, kui leem enne krevettide lisamist püreestada. Tsilli kogus lisa vastavalt oma vürtsitaluvusele või valmista hoopis ilma tšillita.

40-60 min

20-25 minutit + 30 minutit maitsestumiseks

Retsept
portsjonile
500 g Kooritud krevetid
5 spl Õli
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Keskmine sibul
1 tk Suur oranž või punane paprika
1 dl Tükeldatud tomatid
2 spl Hakitud koriander
2 dl Kookospiim
1 l Kana- või köögiviljapuljong
1 tk Värskelt presitud väikese laimi mahl
1 spl Riivitud ingver
1 tl Jahvatatud paprika
1 tl Pruun suhkur
1 tk Punane Tšillipipra kaun
Sool
2 tk Basiilikuleht
1. Pane kooritud krevetid koos 1 sl õli ja 1 purustatud küüslauguküünega kaussi. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega läbi ja lase 30 minutit maitsestuda.

2. Haki sibul ja lõika paprika õhukesteks viiludeks. Kuumuta haudepoti põhjas 2 sl õli.  Hauta sibulat ja paprikat 3-4 minutit.

3. Lisa 2 hakitud küüslauguküünt ja tšilliviilud, kuumuta läbi. Lisa tükeldatud tomatid, hakitud basiilik ja koriander, hauta 2-3 minutit.

4. Lisa köögiviljade juurde potti kookospiim, puljong, laimimahl, ingver ja jahvatatud paprika, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja keeda 5-7 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.

5. Vala pannile 2 sl õli ja prae krevette 1-2 minutit. Keera ümber ja prae veel 1-2 minutit kuni muutuvad roosaks. Lisa krevetid hautisele ja sega läbi. Serveeri hautist riisi või nuudlitega. Pane peale basiiliku- ja koriandrilehti ning viilutatud tsillit.   

KOMMENTAARID

Merle 04.jaan 2019 15:35
Väga mõnus särtsakas roog, ainult et konsistents oli väga vedel....pigem oli roog supi moodi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lagman

Argitoidud
Lagman