Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Sõõrikud

Gluteenivaba

Sõõrikud

Maire Vesingi Gluteenivabad toidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Kulpsoo
Pärmitainast sõõrikud gluteenivabal moel. 

20-40 min

Retsept
portsjonile
25 g Presspärm
3 dl Vesi
1 tl Sool
90 g Suhkur
1 tk Muna
2 tl Guarkummi ehk guarjahu
30 g Kartulihelbed
80 g Kartulitärklis
90 g Riisijahu
60 g Maisijahu
60 g Maisitärklis
100 g Või
Rapsiõli (praadimiseks)
Suhkur
Kaneel
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, suhkur ja muna. Sega kuivained omavahel ja lisa järk-järgult tainale. Lisa pehme või ja sega tainas ühtlaseks. Kata tainas rätikuga, pane sooja kohta ja lase kerkida, kuni taina maht kahekordistub. Määri küpsetuspaber õliga. Jaga tainas 18–20 osaks ja vormi õlitatud kätega pallideks. Aseta tainapallid õlitatud küpsetuspaberile sooja kohta umbes 10 minutiks kerkima. Kerkinud pallidest vormi õlitatud kätega sõõrikud. Selleks lükka kaks pöialt palli keskkohast läbi ja keeruta palli nii, et moodustuks ühtlane ring. Kuumuta õli paksupõhjalises potis ja küpseta sõõrikuid õlis mõlemalt poolt umbes 2 minut, kuni need on kuldpruunid. Tõsta sõõrikud vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Soovi korral veereta kaneeli-suhkrusegus või sõelu peale tuhksuhkrut.

Kogus 18-20 tükki.

KOMMENTAARID

Epp Viires 11.veeb 2017 17:08
Ohhooo!!!Ammu polegi enam saanud selliseid sõõrikuid. Päris hea retsept!!! Sõõrikud on ju kohvi kõrvale suurepärased süüa... OOOO--
millised head retseptid!!! OIH--
aga head ja magusad kah teised!!!Kohe kiiresti küpsetama kõik!!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes