Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Kirsi-mandlikook (jahuvaba)

Gluteenivaba

Kirsi-mandlikook (jahuvaba)

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Mandlijahust biskviidiga kook on rikkalik ja pakub head maitsevaheldust tavalisele nisujahu-biskviidile. Kook on gluteenivaba.

üle 60 min

Retsept
MANDLIBISKVIIT
350 g Mandlijahu
150 g Kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
200 g Või
6 tk Muna
2 dl Suhkur
KREEM
2 dl Rõõsk koor 35%
4 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur (soovi korral)
400 g Maitsestamata kohupiimakreem (toru)
400 g Külmutatud kirsid
1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa munad. Sega.

2. Sega mandlijahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning lisa tainale. Sega ühtlaseks tainaks ja kalla 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.

3. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta ja lõika horisontaalselt pooleks, et saaksid kaks kihti.

4. Kreemiks vahusta koor suhkruga, sega juurde kohupiim ja tükeldatud külmutatud (sulatamata) kirsid. Määri kreem alumisele kihile, tõsta peale ülemine koogikiht ja kata ka see kreemiga. Jäta 3-4 tunniks maitsestuma.

KOMMENTAARID

Lea 10.märts 2014 08:54
Leidsin mandlijahu Kristiine Selverist - 800 g pakk maksab 11.59.
Naine36 01.märts 2014 08:46
Mandlijahu õnnestus minul osta Sadama turult ja ma usun, et seda müüakse ka Mahemarketis. Aga seda võib ka edukalt ise mandlitest jahvatada
eva 11.veeb 2014 17:26
Kus poest saab mandlijahu?
Lea 03.veeb 2014 13:46
Selverist leidsin mandlipubri (80 g pakk). Kas see on mandlijahu või on see jahu müügil mõnes teises kaupluses?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes