Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Rabarberijook ingveri ja sidruniga

Gluteenivaba

Rabarberijook ingveri ja sidruniga

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Kaunivärviline ja erksa maitsega jook sobib hästi grillroogade kõrvale või palaval suvepäeval (loodetavasti need ikka püsivad!) niisama joomiseks. Sidrun ja ingver pakatavad tervisele kasulikest ainetest ning täiendavad rabarbrimekki suurepäraselt. Kogus 1,5 liitrit.

20-40 min

Retsept
500 g Rabarber
1 tk Sidrun
3 cm jupp Ingver
200 g Suhkur
SERVEERIMISEKS
Maasikad
Jää
Sidrun
1. Tükelda rabarber (koorida ei ole tarvis).

2. Nühi sidrun kuuma vee ja svammiga hoolikalt puhtaks. Riivi sidrunilt kollane koor, pigista mahl välja.

3. Koori ja viiluta ingver.

4. Keeda rabarbritükke koos sidrunikoore ja ingveriga 1,5 liitris vees 15 minutit.

5. Tõsta pott pliidilt, sega hulka sidrunimahl.

6. Kurna jook läbi marliga kaetud sõela.

7. Vala vedelik potti tagasi, lisa suhkur ja kuumuta keemiseni.

8. Paku jooki külmalt sidrunilõikude, tükeldatud maasikate ja jääga.









Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes