Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Tervisesõbralik kohupiima-tatrakook

Gluteenivaba

Tervisesõbralik kohupiima-tatrakook

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne kohupiimakook, millele tatrajahu annab meeldiva pähklimaitse. Küpsetan seda tihti, kui isutab magusa järele, ja naudin süümepiinadeta. Ka lastele on see igati tervislik magusaamps.

40-60 min

Retsept
600 g Pakikohupiim (soovitavalt 5%)
2 dl Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Tatrajahu
1.5 dl Pruun roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Rosinad (või kuivatatud jõhvikad või kirsid)
40 g Või
1. Vahusta munad suhkrutega kreemjaks vahuks.

2. Lisa kohupiim, hapukoor ja tatrajahu, vahusta veel läbi. Sega käsitsi hulka ka rosinad või marjad, laota kohupiimavaht küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

3. Libista koogile õhukesed võilaastud ja küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni kook on kaunilt kuldkollane.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga