Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Riisivorm jogurtis marineeritud kanaga ehk kana-kõrvitsabiryani

Gluteenivaba

Riisivorm jogurtis marineeritud kanaga ehk kana-kõrvitsabiryani

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Retsept
6 tk Kanakints (kondiga, seljaosata ja soovi korral ka nahata)
200 g Basmatiriis
200 g Kooritud ja tükeldatud kõrvits
1 tk Viilutatud ja kuldpruuniks praetud sibul
1 tk Kaneelikooretükk
MARINAAD
30 g Või
200 g Maitsestamata jogurt
1 tk Viilutatud sibul
1 tk Hakitud küüslauguküüs
5 cm Ingveri jupp hakituna
1 tk Viilutatud punane tšilli
1 spl Garam masala maitsesegu
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
Mündi- ja koriandrilehed
Oliiviõli
1. Alustuseks marineeri kanakintsud. Selleks sulata või ning sega see jogurti ja ülejäänud koostisainetega. Pista kanakintsud marinaadi, sega läbi ja lase 2–4 tundi või üleöö maitsestuda.

2. Vala riisile nii palju keevat vett, et see oleks kaetud, maitsesta soolaga ja keeda 5 minutit. Vala paksu põhjaga ahjuvormi põhja pisut oliiviõli ja tõsta kihiti vormi 1/3 riisist, kanakintsud ja kõrvits. Seejärel jälle riis-kintsud-kõrvits. Jäta pealmiseks kihiks riis ning kata praesibula ja maitserohelisega.

3. Pista potti kaneelikoor, kata kaanega ja küpseta 200kraadises ahjus 45–60 minutit, kuni kana on küps. Soovi korral võid lõpetuseks potisisul ilma kaaneta 10 minutit ahjus pruunistuda lasta.

HEA TEADA!
Kui tuli takus, võid kasutada ka kondita kana kintsuliha ning pista see marinaadi vaid sibulapraadimise ja riisi eelkeetmise ajaks. See ei saa küll nii maitseküllane, kuid valmib kiiremini – kondita liha tahab kuuma saada vaid u 40 minutit.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga