Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Lõhefilee kurgikattega

Gluteenivaba

Lõhefilee kurgikattega

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Lõhe maitseb koos külma krõmpsuva marineeritud kurgi kastmega klassikaliselt hästi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
800 g Lõhefilee
1 tk Sidrun
KASTE
5 tk Marineeritud kurk
80 ml Rõõsk koor 35%
250 g Lahja kreemjuust
Sool
Must pipar
1 punt Till
1. Lõika kala 4–5 tükiks.

2. Kuivata kala köögipaberiga, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle poolest sidrunist pigistatud mahlaga.

3. Aseta kala küpsetuspaberi või fooliumiga kaetud ahjunõusse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes kaheksa minutit, kuni see on küps.

4. Kastme jaoks lõika kurk kuubikuteks. Mikserda kokku koor ja kreemjuust. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Sega lusikaga kastmesse kurgid ja enamik hakitud tillist.

5. Tõsta kala taldrikule ja kata kurgikattega, raputa peale ülejäänud hakitud till. Säti taldriku äärele sidruniviile! Serveeri kala kohe.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga