Uudiskiri Instagram Facebook
 
Gluteenivaba

Pavlova suvemarjadega

Gluteenivaba

Pavlova suvemarjadega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Populaarse Uus-Meremaalt pärineva beseetordi võib katta marjade või puuviljadega. Besee küpseta valmis päev varem, siis võtab magustoidu laualesaamine aega vaid kümmekond minutit.
Retsept
portsjonile
BESEE
4 tk Munavalge
2 dl Suhkur
2 tl Maisitärklis
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Lahja õunaäädikas
KATE
3 dl Vahukoor
0.5 l šokolaadijäätis
punased sõstrad, tikrid või vaarikad
Vahusta munavalged, lisa suhkur väikeste portsjonitena. Sega maisijahu ülejäänud suhkru ja vaniljesuhkruga, lisa munavalgevahule. Kõige lõpuks lisa äädikas. NB! Vaht peab jääma tihe ja paks. Tõmba praetaldriku järgi pliiatsiga küpsetuspaberile ring. Tõsta lusikaga vaht selle peale, silu ääred veidi kõrgemaks. Küpseta 150° juures 5 minutit, alanda kuumus 100°-le ja küpseta veel 1,5 tundi. Võta ahjust välja ja jäta jahtuma. Kata besee vahetult enne serveerimist.
Serveeri vastavalt soovile jäätisega või ilma. Laota põhjale viiludeks lõigatud jäätis ja tõsta peale vahustatud koor, kaunista marjade või puuviljadega. Serveeri kohe, muidu sulab jäätis üles.

KOMMENTAARID

Mari 03.veeb 2013 13:31
Kas see kate on vedel?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes