Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soolased

Karulaugusupp nõgesega

Soolased

Karulaugusupp nõgesega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tummine püreesupp on kevadel paslik ja tervislik valik. Supis võib kasutada mistahes kevadisi rohelisi lehti, kuid kui karulauku ei pane, siis võiks lisada küüslauku.

20-40 min

Retsept
portsjonile
200 g Karulauk
100 g Noored nõgeselehed
2 tk Suur kartul
1 tk Porgand
1 tk Sibul
1 spl Või
1.2 l Köögiviljapuljong või vesi
1 tk Loorberileht
Serveerimiseks jogurt või rõõsk koor 35%
1. Pese karulaugu- ja nõgeselehed. Lõika karuluguvarred 1 cm juppideks, haki lehed. Koori kartulid ja porgand, tükelda väiksemaks. Haki sibul. Sulata või kastruli põhjas, kuumuta selles sibulat, kartuli- ja porganditükke ning karulauguvarsi koos loorberilehega 3–4 minutit.

2. Lisa hakitud nõgeselehed ja puljong ja keeda, kuni kartulid ja porgandid on pehmed, 10–15 minutit.

3. Lisa supisse karulaugulehed, kuumuta läbi. Võta loorberileht välja. Püreesta supp blenderis või saumikseriga, pane potti tagasi, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja serveeri rõõsa koore või jogurtiga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga