Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kiudainerikas

Banaanikeeks aprikoosidega

Kiudainerikas

Banaanikeeks aprikoosidega

Hele-Mai Alamaa Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
See keeks ei olegi tegelikult nagu magustoit. Pigem sobib hommikusöögiks, väikeseks vahepalaks. Lõika korralik viil, rösti ja söö taluvõiga hea rohelise tee kõrvale.

üle 60 min

Retsept
2 tk Muna
2 dl Pruun suhkur võu muscovado suhkur
2 tk Banaan (suur)
2 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
1 dl Kaeraklii
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud ingver
140 g Või
1 peotäis Kuivatatud aprikoos
1 peotäis Sarapuupähklid
1. Vahusta munad suhkruga. Plödista banaan kahvliga korralikult ära ja kalla munasegusse.

2. Sega omavahel kõik kuivained ja sulata või. Loomulikult võid kasutada ka lihtsalt nisujahu, aga täistera ja kliid teevad keeksi eriti mõnusalt koduseks.

3. Kui juhtub olema veel pähkleid ja kuivatatud aprikoose, haki neid pisut ja sega kõik ühtlaseks kokku.

4. Soojenda ahi 170 kraadini ja küpseta tunnike.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga