Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Hapupiimakook jõhvikatega

Taimetoitlastele

Hapupiimakook jõhvikatega

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Kodust ja mitte ülearu magusat kooki kroonivad hapud ja mahlased jõhvikamarjad.
Retsept
PÕHI
75 g Või
1.5 dl Hapupiim
1 tk Muna
0.75 dl Suhkur
150 g Nisujahu
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Sidrunhape
0.5 dl Jõhvikad
KATE
1.5 dl Jõhvikad
1 dl Suhkur
1 tl Kaneel
2 sl Vesi
Sulata või, lisa juurde hapupiim, seejärel suhkur ja muna ning viimasena jahu, sooda ja sidrunhappe segu. Kalla 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja suru sisse jõhvikad. Kui kasutatud külmutatud marju, siis need ei pea olema üles sulatatud. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30-35 minutit. Katteks pane kõik ained potti ja keeda paar minutit, kuni jõhvikad on kergelt pehmed. Jahuta mõned minutid, et segu taheneks veidi ja kalla jahtunud koogile.

KOMMENTAARID

Triin 07.apr 2013 09:39
väga maitsev kook oli aga tuli natuke õhuke minaseta ei teind vaid sõbranna pudu oli väga maitsev.
Kristiine 28.jaan 2013 20:47
Tegin täpselt retsepti järgi ja maitse tundus natuke liiga jahune olevat.. võib olla oleksin pidanud lisama ka vanilje pulbrit vms.. õnneks marjad (kasutasin külmutatud marjasegu- vaarikad, mustikad, jõhvikad) võtsid jahu maitset natukene vähemaks.. Ei tea kas teeksin veel sama kooki.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga