Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Soe kitsejuusturosolje

Taimetoitlastele

Soe kitsejuusturosolje

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahe köögiviljavorm sobib kartulite asemel liha kõrvale, aga ka soojaks eelroaks. Head mekki lisab roale kitsejuust.

üle 60 min

30 minutit + 45 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
4 tk Suur kartul
4 tk Suur porgand
4 tk Keskmine peet
2 tk Õun
1 tk Sibul
150 g Kitsejuust
4 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
Või
1. Pese ja koori kartulid, porgandid ja peedid. Keeda kartuleid ja porgandeid ühes potis 10 minutit ning peete teises potis 10 minutit. Lõika keedetud juurviljad, kooritud õunad ja
sibul kuubikuteks.

2. Lisa tükeldatud köögiviljadele pudistatud kitsejuust ja sega läbi. Pane mass võiga määritud ahjuvormi.

3. Sega vahukoor, munad, vajadusel piim (kui vorm on suurem) ja maitseained. Kalla vedelik vormi. Pane roale mõned võilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit. Kui toit kipub pealt liiga pruuniks tõmbuma, kata see fooliumiga.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga