Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Apelsinikreemiga täidetud toorjuustusaiad

Taimetoitlastele

Apelsinikreemiga täidetud toorjuustusaiad

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Imehead kaneelisaiade sugulased, mis on maheda apelsinimaitselise toorjuustutäidisega.
Retsept
TAINAS
2.5 dl Käesoe piim
25 g Presspärm (või kuivpärm 1 kotike)
1 tk Munakollane
0.75 tl Sool
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
8 dl Nisujahu
100 g Toasoe või
TÄIDIS
200 g Maitsestamata toorjuust
2 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Suhkur
1 tk Munarebu
1 spl Apelsinimahl
1 tl Värskelt riivitud apelsinikoor
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
KAUNISTUSEKS
1 dl Mandlilaastud
20-25 tk

1. Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim. Kui kasutad kuivpärmi, sega see esmalt vähese jahuga ja klopi seejärel piima hulka. Lisa toasoe muna, sool, suhkur ja kardemon. Viimasena sega tainakaussi 7 dl jahu ja sõtku mõned minutid. Lisa tükkidena pehme või, sõtku uuesti ühtlaseks. Lisa tainast edasi sõtkudes vajadusel vähehaaval ka ülejäänud jahu. Lisa seda nii palju, et tainas oleks elastne ja läikiv ning lööks käte ja kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga, tõsta sooja kohta ja lase mahult kahekordseks kerkida (umbes 1 tund).

2. Täidiseks vahusta toasoe toorjuust teiste täidise ainetega kohevaks kreemiks. Rulli kerkinud tainas jahusel laual suureks ristkülikuks, laota peale täidis. Keera pikemast servast alustades tihedalt rulli, jaga see  2–3 cm pikkusteks juppideks. Tõsta need, lõikepind üleval, võiga määritud muffinivormidesse ja lase rätiku all kerkida 20 minutit. Pintselda lahtiklopitud munaga ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahju keskosas 200° juures 10-12 minutit.


HEA TEADA!
1 Kasuta küpsetamiseks silikoonist muffinivormi, seda määrima ei pea.

2 Samuti võid rullsaiad üksteise kõrvale ümmargusse võiga määritud vormi tõsta ja sel moel suure apelsinimaitsellise pidusaia küpsetada. Sel juhul on küpsetusaeg ahjus pikem - 20-30 minutit.

KOMMENTAARID

K 10.veeb 2018 17:42
Tulid väga head. Muffinivormi sisse panemine on hea idee, sest täidise kreem on väga nö libe ja kui noaga tainarullist viile lõigata, siis neid on väga raske tõsta, kipuvad lagunema. Aga muffinivormi sees tulid saiad ilusa kujuga ja pannil jäid viisaka välimusega. Mul tuli 19 tk, neist 12 mahtusid muffinipanni, teised ladusin tavalisele pannile ja küpsetasin muffinivormides muffinipanni kõrval. Väheke jäi tainas aga kuivavõitu, kuigi tainas sai pehmeks ja parajaks mõnnaks enne kergitamist mul tegelikult vähema koguse jahuga kui retseptis mainitud. Munaga pealt ei määrinud, kuna kreemi punnitas pealt välja, mis sellest kreemist ikka munaga määrida. Aga see kreem oli imehea ka paljalt süüa, lakkusin tööpinnalt pärast selle näpuga puhtaks, enne kui muud jahu sealt lapiga koristama hakkasin :D Kindlasti soovitan teha, väga mõnnad saiakesed.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes