Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Õunapontšikud pärmitainast

Taimetoitlastele

Õunapontšikud pärmitainast

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Rasvaküpsetis.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g Või või margariin
3 dl Piim
25 g Pärm
4 sl Suhkur
Veidi soola
1 tl Värskelt jahvatatud kardemon (3/4 tl valmis pulbrit)
1 tk Muna
8 dl Jahu
1.5 l Küpsetamiseks/keetmiseks õli
KAUNISTUSEKS
1 dl Suhkur
TÄIDIS
3 dl Õunapüree või -moos
Sulata rasvaine potis, lisa piim ja soojenda käesoojuseni. Lahusta pärm leiges vedelikus. Lisa suhkur, sool, kardemon, muna ja nii palju jahu, et tainas muutub paksuks ja tihedaks. Kata rätikuga ja lase kerkida u pool tundi. Kalla tainas lauale ja sõtku sellesse ülejäänud jahu, vormi rulliks ning jaga tükkideks. Veereta tainatükid pallideks. Vajuta neid kergelt. Lase rätiku all kerkida veel u pool tundi.
Kuumuta õli potis. Kui saiatükk pruunistub õlis ühe minutiga, on õli temperatuur paras. Tõsta paar-kolm pontšikut korraga õlisse ja küpseta neid 3-4 minutit. Nõruta valmis pontšikud majapidamispaberil ja veereta suhkrus. Puista liigne suhkur maha. Suru pritsiga pontšikutesse õunapüreed või -moosi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke