Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Mahlakissell kõrvitsaga

Taimetoitlastele

Mahlakissell kõrvitsaga

Supid ja ühepajatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Jõhvika- või sõstramahlasupp kõrvitsaga.
Retsept
portsjonile
150 g marjad (jõhvikad,punased või mustad sõstrad)
1 l vesi
150 g suhkur
1.5 sl kartulijahu
200 g Kõrvits
Nelk
Kaneelikoor
Tsitruse koor
Vanill- või vanilliinsuhkur
Puhastatud ja sõelal loputatud marjad tambitakse katki, nõrutatakse läbi sõelale asetatud marli. Saadud mahl pannakse külma. Marjakestadele valatakse kuum vesi ja kuumutatakse kaanega kaetult tasasel tulel umbes 10 minutit. Seejärel nõrutatakse mahl läbi mitmekordse marli. Saadud vedelik pannakse koos suhkru ja maitseainetega keema, lisatakse väikesteks kuubikuteks lõigatud või ribadeks riivitud kõrvits ja keedetakse, kuni kõrvits on läbipaistev, aga mitte päris pehme. Siis lisatakse külma veega segatud kartulijahu, kuumutatakse veel kord keemiseni ja segatakse juurde toormahl.

KOMMENTAARID

mänd 24.apr 2005 17:30
Hea võimalus ületalve jõudnud kõrvitsa marineerimise kõrval ka magustoiduks valmistamiseks. Maitsev ja tervislik on toormahla keetmise lõpus lisamine. Ma tegin taoliselt lapsele kisselli, et algul keev vesi, siis juurde külma veega segatud kartulijahu ja lõpuks lisasin aiast kogutud marjadest pressitud mahla.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes