Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Pidulik tikrikook

Taimetoitlastele

Pidulik tikrikook

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Igasuguse tikrikoogi puhul ei tohiks tainas jääda liiga õhukeseks, sest kook võib tikritest imbuva vedeliku tõttu liiga ära vettida.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
400 g Muretainas
100 g Demerara suhkur
50 g Vesi
800 g Karusmarjad
3 tk Munavalge
100 g Suhkur
1 tl Maisitärklis
1. Rulli muretainas õhukeseks ja aseta lahtikäivasse koogivormi, mis on 28 cm läbimõõduga.
2. Kata tainas küpsetuspaberi ja kuivade hernestega ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
3. Lase suhkur ja vesi keema ning lisa siirupi hulka 500 g tikreid. Kuumuta paar minutit.
4. Tõsta pott tulelt, kurna maha ja lase marjadel jahtuda.
5. Tõsta marjad eelküpsetatud koogipõhjale ja vala kuumutatud tikrite peale 300 g tooreid tikreid.
6. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa lusikashaaval suhkur ning maisitärklis.
7. Tõsta munavaht tikritele ja küpseta kooki 140 kraadi juures umbes 40 minutit. Munavalge küpsetamisel peaks säilitama madalat temperatuuri, sest kõrgem kuumus lööb valgesse koogikattesse praod sisse. See kehtib ka näiteks beseede valmistamisel.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 05.veeb 2018 10:33
Herneste asemel on mugavam kasutada keraamilisi küpsetusherneid, aga kui kasutate tavalisi herneid, siis valage need lihtsalt kuhugi säilitusnõusse ja kasutage järgmisel korral samu herneid taas, kui on vaja ette küpsetada mõnd piruka- kõi koogipõhja. Kuna kuumutamine ahjus ja seejärel jahutamine ning siis uuesti kuumutamine hävitab üsna tõhusalt toitaineid, siis neid samu herneid ma toiduks (isegiu supiks) enam kasutada ei soovitaks.
Heureka 02.veeb 2018 22:50
kuhu need kuivad herned tuleb panna?
Aili 24.juuli 2010 19:26
Sai suurepärane kook,lisasin hapukoort ja suhkrut,kartulitärk-
list tikritele
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes