Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Kihiline õunakook

Taimetoitlastele

Kihiline õunakook

Alvar Virkus Pereköök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev koogiretsept, mis on jõukohane ka noorematele pereliikmetele.
Retsept
portsjonile
100 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
3 dl nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
3 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Õun (kooritud)
SERVEERIMISEKS
vanillijäätist või -kastet
Sega omavahel suhkur, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sulata või, klopi hulka muna ja sega koos jahu-suhkruseguga ühtlaseks tainaks. Vooderda piklik keeksivorm (või 24 cm läbimõõduga ümmargune vorm) seest küpsetuspaberiga. Suru pool tainast vormi põhja. Riivi puhastatud õunad ja laota tainale. Rulli kahe kile vahel ülejäänud pool tainast ja kata sellega õunamass (rullitud tainast on raske vormi panna, aga tõsta väiksemate osadena ja silu ühtlaseks). Küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit või kuni kook on pealt kuldkollane. Lase pool tundi jahtuda ja serveeri leigena koos külma kastme või jäätisega. 
Maitsvaid õunakooke!

KOMMENTAARID

hiiireke 19.okt 2011 15:20
Üks mu lemmik õunakooke. :)
Maris 09.sept 2011 15:34
Väga hea kook:)
Tiiu 10.juuni 2010 18:56
tundub mõnus kook 65 aastasel ,mina olen üks magusa armastaja magusad koogid meeldivat mulle eriti ,hakkangi homme tegema mul homme õhta sünnipäev. loodan et tuleb maitsev eks ma ka ole üks superkokk!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga