Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Grillitud veisefilee balsamico–oliiviõlikastmega

Grilltoidud

Grillitud veisefilee balsamico–oliiviõlikastmega

Parim maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Parim maitse
Parim maitse 04.04.2009
Retsept
portsjonile
800 g veise välisfilee
8 viilu Leiburi Kuldne röstsai
2 sl Balsami veiniäädikas
1 sl Fariinsuhkur
Oliiviõli
kurk
tomat
apelsin
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (Rock & sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (Triple pepper)
Santa Maria apelsinipipar (Orange pepper)
Puhasta veisefilee kelmest ja lõika neljaks võrdseks tükiks risti lihakiudu. Küpseta liha mõlemalt poolt 2-4 minutit olenevalt küpsusastme soovist. Kui liha on küpsenud, aseta see fooliumpaberi alla järelküpsema 2 – 3 minutiks.
Senikaua sega kokku kausis suhkur ja balsamiveiniäädikas. Kui suhkur on sulanud, maitsesta kergelt soola ja piraga ning pidevalt segades lisa ühtlaselt peenikese joana oliiviõli. Lisa seda niikaua, kuni saad soovitud paksusega kastme.
Enne serveerimist maitsesta järelküpsenud liha apelsinipipraga ning vähese soola ja kolme pipra seguga. Kõrvale tee kurgist, apelsinist ja tomatist salat. Serveeri liha röstitud kuldse röstsaia viilu peal.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes