Grilltoidud

Rabarberimarinaadis seakarbonaad naadi-kartulivormiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Esimesed naadid on maitsvad nagu kevad ise. Suurte naatide varjus kasvavad pisemad naadid on aga magusad, et mitte öelda pisut imala mekiga. Kui sul pole plaanis neid kohe pirukasse saata, korja pikema varrega taimed ning pane need vaasi. Nii võid silmailu alles mõne päeva pärast pirukaks vormida.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 12 tundi liha marineerimiseks

Kogus: 3 portsjonit
Haki pestud naadid peenemaks. Klopi kausis lahti munad ning lisa rõõsad koored. Viiluta kooritud kartulid, riivi sidrunilt koor, haki küüslauk peeneks ja lao esimene kiht võitatud vormi. Puista peale pipart, soola, hakitud küüslauku ja naadilehti. Lao teine kiht kartulit ja jätka, kuni kartuliviilud ja naadid on otsas. Vala üle muna-kooreseguga, purusta peale veel pipart ja soola ning pane ahju. Küpseta 180 ºC ahjus 40 minutit. Soovi korral võid peale raputada ka juustu, ent see pole oluline, sest täidis muutub kreemjaks ja juustuseks.
Liha pane hakitud rabarberi, sidrunimahla, pruuni suhkru ja tšillitükkidega marinaadi päev varem. Sobivad nii karbonaadi- kui ka guljašitükid. Enne grillimist võta liha külmikust välja, et see saavutaks toatemperatuuri. Grilli liha kiirelt ja tuliselt triibuliseks.
Kuni kartulivorm on ahjus ja liha valmistub grilliks, kuumuta pann võiga. Pruunista punase sibula sektorid, lisa herned, mõni tükk rabarberit ja Brüsseli kapsad. Keeruta neid pannil, kuni kapsas on pehme. Lõika kollane suvikõrvits viiludeks ning aseta grillile koos lihaga. Serveeri kõik korraga ja soojalt.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Vya 17.veeb 2014 08:38
Pin my tail and call me a doynek, that really helped.
eppenno 15.juuni 2012 11:07
okeika suhteliselt
siirikirikal 30.mai 2012 09:51
Retsept sai parandatud ja puuduvad munad lisatud. On lausa variante, kas kasutada mune või munakollase-
munasegu. Kirja said nüüd mõlemad.
meesirje 30.mai 2012 09:31
Kui palju neid mune siis retsept ette näeb?
1