Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Ürdirohke lihapihv ja grillkartulid

Grilltoidud

Ürdirohke lihapihv ja grillkartulid

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Kui hakklihapihv pole igapäevaroog, saab sellest imelise pidutoidu – lihtne valmistada ning sobib paljudele. Kui veel selle hooaja esimene värske kartul väärikalt juurde sobitada, saab koosluse, mis jaaniajale igati kohane.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Hakkliha (kodune)
1.5 - 2 dl Vesi (leige)
2 - 3 spl Sinep (kange)
3 küünt Küüslauk
1 tl Must pipar
2.5 tl Sool
1 tl Koriander (jahvatatud)
1 dl Petersell (hakitud) või
1 dl Koriander (hakitud)
Õli
GRILLKARTULID
10 - 12 tk Kartul
Sool
Must pipar
Õli
KASTE
2 tk Tšilli
2 küünt Küüslauk
1 dl Petersell (hakitud)
1 tk Sidrun (riivitd koor)
3 - 4 spl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
1.5 dl Oliiviõli
1. Ühenda ained kausis ning sega hoolikalt hästi koos püsiva taina tekkeni. Vormi võrdse suurusega pihvid, pintselda või püherda neid õlis ja jäta kuni küpsetamiseni ootele. Grilli mõõdukas kuumuses koheseks söömiseks.
2. Pese kartulid puhtaks ja poolita pikkupidi. Keeda soolases vees poolpehmeks, seejärel nõruta ning sega läbi üsna rohke õliga. Maitsesta veel soola ja pipraga ning jäta kuni küpsetamiseni ootele. Grilli koos pihvidega.
3. Haki tšilli ja küüslauk võimalikult peeneks, lisa petersellihake, sidrunikoor ja -mahl ning nii palju soola-pipart, et maitse tunduks tasakaalus. Lisa õli ja klopi kaste ühtlaseks. Võid kastme valmistada juba eelmisel päeval, nii on tulemus intensiivsem.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool