Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Grillitud polenta ja lõhe rohelisel salatil

Grilltoidud

Grillitud polenta ja lõhe rohelisel salatil

Anni Arro Salatid, pirukad, suupisted
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Grillitud polenta on lisaks heale maitsele ka efektne lisand nii kalale kui lihale.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 dl Polenta ehk maisimanna
7.5 dl Vesi
Safran
1 spl Või
2.5 dl Riivjuust (Parmesan) v. muu kõva juust
130 g Lõhefilee
0.5 tk Sidrun
Sool
Must pipar
0.5 tk Apteegitill ehk fenkol
4 spl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Mesi
1 peotäis Petersell
1 punt Põld-võõrkapsas ehk rukola
Vala polenta ja safran vette ning keeda tasasel tulel 15-20 minutit. Alguses sega pidevalt, et ei tekiks klimpe. Hiljem piisab, kui segad aeg-ajalt. Kui polenta on peaaegu valmis, lisa riivjuust ja või. Sega kõik korralikult läbi ja vala võiga määritud piklikku ahjuvormi (eriti hea on keeksivorm). Lase polental jahtuda ja hanguda.
Nüüd löö polenta vormist välja lõikelauale ja lõika soovitud kuju ja suurusega tükid. Kuumuta grillpann, määri polentatükid õliga ja grilli mõlemalt poolt krõbedaks. Grillpanni puudumisel võid tükke ka võis pannil praadida. Lisa kohe natuke riivjuustu, et see sulaks ilusti pinnale.
Hõõru lõhetükke soola ja pipraga. Viiluta sidrun. Grilli kalatükke ja sidruniviile mõlemalt poolt kas grillimispannil või õuegrillil.
Valmista roheline salat. Sellleks sega kausis oliiviõli, sidrunimahl ja mesi. Lisa viilutatud apteegitill, hakitud petersell ja rukolalehed ning sega kõik läbi. Pane taldrikule salat, polenta ja lõhe. Soovi korral puista peale riivjuustu.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke