Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Rootsi šašlõkk

Grilltoidud

Rootsi šašlõkk

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Šašlõkk lambalihast. Liha peab maitsestuma umbes 60 minutit.
Retsept
portsjonile
1 kg pehmet lamba abaliha
12 väikest kõva tomatit
18-24 väikest suvisibulat või shalottsibulat
10 g oliivõli
1 küüslauguküüs
1 tl punet
1 tl rosmariini
1 tl salveid
soola
pipart
Valmistusviis
Pehme lambaliha lõigatakse tükkideks nii, et igale sööjale jääks 4-5 tükki. Lisada sool, maitseained, õli ja hakitud küüslauk ning lasta 1 tund seista. Torgata vardasse ja küpsetada grillahjus. Kui liha on peaaegu küps, siis panna grillahju ka õliga pintseldatud tomatid. Suvisibulad puhastada, lõigata pealsed pisut lühemaks ja kupatada keevas soolaga maitsestatud vees.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Keedetud riis, küpsetatud tomatid, sibul.

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült