Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

SHASHLÕKK MAKSAST

Grilltoidud

SHASHLÕKK MAKSAST

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Shashlõkk maksast seapeki või läbikasvanud ribilihaga. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
75 g lamba-, vasika- või seamaksa
30 g seapekki või labikasvanud ribiliha (suitsuribi)
30 g sibulat
5 g sulatatud sea- või lambarasva
soola
pipart
Valmistusviis
Maks lõigata sõrmepaksusteks tükikesteks ja lükkida vardasse vaheldumisi poole õhemate peki- või suitsuribi tükkidega. Küpsetada sütel või elektrigrillis. Paar minutit enne valmimist kasta kange soolalahusega (10 g soola ja 100 g vett). Maksale võib puistata soola ja pipart ka enne küpsetamist. Määrida rasvaga ja küpsetada restil või vardas.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Keedetud riis, praetud või värske sibul, roheline sibul, kurk, tomat. Tkemali- või vürtsikaste.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes