Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Aedviljavaagen

Grilltoidud

Aedviljavaagen

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Praetud ja grillitud tsukiini, paprika, baklazhaan, tomatid ja kukeseened koorekastmes.
Retsept
portsjonile
300 g tsukiinit
300 g rohelisi paprikaid
200 g punaseid paprikaid
200 g baklažaani
200 g tomateid
250 g kukeseeni
petersellilehti
150 ml taimeõli
50 g võid
2 muna
100 g jahu
40 g riivsaia
1 sibul
basiilikut
1/2 sidrunit
200 ml rõõska koort
veidi jahvatatud loorberit
pipart
soola
Valmistusviis
Aedviljad pesta.
Paprikatel eemaldada seemned.
Tsukiinid, baklazhaan ja punased paprikad lõigata 1 cm paksusteks ratasteks.
Puistata peale soola, tsukiiniviiludele tilgutada sidrunimahla, punasele paprikale ja baklazhaaniviiludele puistata pisut pipart ja peenestatud basiilikut ning soovi korral ka veidi pressitud küüslauku.
Tomatid pesta, seened puhastada.
Roheline paprika lõigata rõngasteks.
Tsukiiniviilud ja rohelise paprika rõngad paneerida jahu, muna ja riivsaiaga ning praadida kuumas õlis kuldpruuniks.
Punase paprika- ja baklazhaaniviilud paneerida ainult jahuga ja praadida kergelt taimeõlis.
Tomatitesse lõigata lõhed, puistata neisse soola, pipart, loorberipulbrit, hakitud sibulat ja panna tükike võid.
Küpsetada grillis 6-8 minutit.
Kukeseened kuumutada väheses võis ja maitsestada soola ning pipraga.
Seened tuleks praadida kõige viimasena, sest need tuleb hästi kuumalt lauale anda.
Jahu pruunistada kergelt 20 g võiga, lisada hakitud petersellilehed, seente praadimisel tekkinud mahla, valada juurde koor, maitsestada soola ja soovi korral küüslauguga ning kuumutada läbi.
Aedviljad ja seened asetada liikide kaupa vaagnale, peale valada koorekastet.
 

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes