Grilltoidud

Šašlõkk äädikamarinaadis

Keskmine hinne: 3.15 Allikas: 100 rooga
Šašlõkk sealihast lihtsas äädikamarinaadis.
Kogus: 1 portsjon
Sega kokku marinaad ja kalla kuubikuteks lõigatud lihale, lase külmas seista 3-4 tundi kuni üleöö. Küpseta lihatükid grillil. Marinaadile võib alati lisada ka toiduõli, mis teeb liha pehmemaks, kuid ka vedeliku rasvasemaks. Tavalise äädika võib asendada valge veini äädikaga (sel juhul tuleb lisada seda rohkem). Samuti võib musta pipra asendada viie pipra seguga või panna mõlemat. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sjuuperljuux 15.aug 2016 11:45
Ma pesin ennem mulliveega läbi ja lisasin 1 sidruni mahla.
Marko 04.juuli 2016 20:15
Olen 2 korda teinud ja soovitan pipart ja soola poole vähem panna. Muidu super asi
Crich-Lea 08.mai 2016 02:07
Mida juttu jakiitmist. Sealiha söövad ainult vaesed või madalama haridusega alamklass.
TM 03.mai 2016 18:23
Oleme juba aastaid selle retsepti järgi teinud ja alati on õnnestunud. Teen tavaliselt läbipaistva kilekoti sisse, siis saab seda aegajalt mudida et marinaad ikka tasaselt kogu lihale tuleb.
Siiri Kirikal 18.juuli 2013 16:46
Ikka tuleb, laske lihal lihtsalt sulada külmakapi tavalises osas korralikult üles.
mann 17.juuli 2013 20:32
Kas on lootust,et tuleb ka minul hea marinaad kui mul valmis tükeldatud liha,aga see sügavkülmast sulatatud?
maxx 29.juuni 2013 10:12
Tegin ka shaslõkki selle retsepti alusel ja see on parim. kuigi algul tundus marinaad kange, aga järgmise päeva hommikul oli marinaad tipptopp. kõik kiitsid ehtsat klassikalist shaslõkki, jess 10 points :)
reely 27.juuni 2013 11:07
Parim marinaadi retsept, mida oleme oma peres proovinud. Teeme ainult äädikaga ja mudime liha maitseainete seguga. Musta pipra asemel kasutame 5 pipra segu. Vähendasime küll natukene soola kogust (2-3 tl/1kg liha kohta) ning kui on teada, et plaanime minna külla kohta, kus vürtsine/piprane toit pole eriti aukohal, siis vähendame ka selle kogust. Siiski, tegu on super retseptiga ning pole olnud korda kui see šašlõkk oleks jäänud söömata.
hmm 25.mai 2013 21:55
ilma veeta loomulikult
joller 16.mai 2013 16:59
Ärge toppige seda vett sinna!!! See rikub ainult maitse ära.
Siiri Kirikal 06.mai 2013 14:42
Selle retsepti järgi võib teha liha nii veega (lisa siis umbes 4 dl vett) kui veeta. Viimasel juhul tuleks liha lihtsalt ainetega läbi mudida ja tõmbama jätta.
oota 04.mai 2013 12:29
vett ei pane nagu w?
Jansa 28.juuli 2012 23:51
Nii, tegin ka selle marinaadi ( ilma veeta siis, kuigi minul on veega ka väga maitsev tulnud-see eeldab suuri liha kuubikuid) eks siis annan teada kuidas välja tuli ;)
Irena 24.juuli 2012 14:46
Ma ei ole suur grillisõber, aga selle retsepti järgi tegin üldse elus esimest korda marinaadi ja tulemus tuli super. Kõik sõid, kiitsid, imestasid ;):) *soola võib veidi rohkem lisada, muidu võib magedaks jääda.
grillmeister 16.apr 2012 22:31
selle aasta esimene sashlõkk läks marineeruma selle marinaadi järgi. Pean tõdema, et tegin väikse vale lükke, panin äädikat mitte sl järgi vaid tl:D Parandasin nüüd vea ja lasen üleöö õige kogusega seista:)
marx 08.apr 2012 13:04
Tegin selle retsepti järgi ja järgmine kord ise natsa improviseerisin ka. Panin lisaks ket?upit ja toiduõli.Musta pipra tegin punase pipraga pooleks(tegi natsa asja tulisemaks). Võiks ütelda et esmane valem on väga hea ja lausa supper, aga sedasi tuli ka mega nämma.
Saimon 30.okt 2011 08:49
uskumatult hea oli see retsept! soola tasub julgelt panna... meil jäi veidi mage, kuna ei julgend üle soolata. aga see kartus, et vedelikku vähe jääb, on asjata mure,.. PARIM SASLÕKK MIS SAANUD OLEME!
roxorist 23.juuni 2011 00:58
hannesele Tükelda liha, ohtralt sibulat ja meelepärased maitserohelised anumasse, lisa maitseaineid, millistega tahad ennast ja lähedasi hellitada ning haara kätte pudel 30%-se äädikaga, millelt keerad maha korgi ja asendad selle omaenese pöidlaga. Kui nüüd pudel tagurpidi keerata ja põidla survet vähendada, samaaegselt pudelit raputades hakkab sealt vähehaaval vajalikku nestet välja nirisema. Niristad lihale välja samapalju, kui oleksid lisanud eeldatavale veekogusele. Ja hakkad kogu manti mudides segama, kuni sibul hakkab mahla eritama ja liha muutub heledamaks. Siis vajutad käega saaduse anumas tihedamaks kokku, et kõik osised oleksid omavahel kokkupuutes ja imaksid sisse tulevasi maitseid ning aroome. Ainete kogusteks oleksid törts, solks, tibake, veidike jne. siin ei aita miski peale sisetunde ja kogemuse (muidugi ka retseptid on abiks, aga need trükivead....). Ja siis ööseks külmkappi. Paar tundi enne küpsetamist kapist välja, veel üks läbisegamine ja tuld...! Mitte mingil juhul vett lisada, sinna ju lahustuksid kõik armastusega lisatud maitsed, millised Sa siis hiljem minema kallad. Vedelikest veel: mõni mees suudab terve päeva käimata juua, kaamel aga terve päeva joomata käia.
roxorist 23.juuni 2011 00:00
Väga armas Teist, heli ja Hindaja. Peale esimest proovi (jaanipäev) tegin järgmise, juba suurema koguse augusti viimasel nädalal. Sealt jäi purgike järgi. Silusin kastme pinna purgis tasaseks, igaks juhuks niristasin pinnale paari millimeetri paksuse õlikihi. Novembri keskel avasin purgi, segasin kogu mandi läbi ja uskuge mind, maitse oli täidlasem kui enne. Edasist ennustada ei oska sest otsa sai ja puudu jäi. PS Täna hommikul unustasin Nõmme turult grillkastme jaoks peterselli osta. Kodus avastasin, et aias kasvab ju leesputk, mida olen igal aastal terve pinu talveks kuivatanud. Teate ju küll seda hästi tugeva peterselli- sellerilõhnaga fantastilist maitsetaime. Vot seda rohelist ma nüüd kastmesse hakkisingi, lõhn igatahes on võrratu, loodetavasti ka maitse, sest kanasupist teeb selle putke lisamine delikatessi. Ja veel: last, but not least. Kõigis toodetavates kanapuljongi pulbrites on maitseroheliseks just leesputk, mitte petersell. Olge siis mõnusad ja saba rõngasse jaanikuks!
hannes 22.juuni 2011 21:27
aga mismoodi te äädikat panete kui vett ei tohiks lisada? see ei kata ju kõiki lihatükke ära ?
Hindaja 22.juuni 2011 11:40
Supper hea:D
heli 20.juuni 2011 20:58
Ruxorist, mis kogemus ütleb, kui kaua see oivaline tomatikaste külmikus säilib? Või on see nii oivaline, et säilitamiseks pole kunagi midagi alles jäänud :)
stiux 28.mai 2011 20:11
Ahjaa Peeter, otsi siit ?a?lõkk Eesti moodi,mina olen seda teinud ja väga ok,kui see retsept siit natsa peavalu tekitab:) seal kasutatakse meil müügil olevat äädikat
stiux 28.mai 2011 20:04
Peetrile, elan ise ka ameerikas ja kasutan 5% äädikat.18spl äädikat,prrr.seda nüüd küll palju,su külalised ei lase sul iial enam zazlõkki teha. kilole lihale pane 7-9 spl äädikat,maitse asi.lase üleöö seista,meki natsa ja äädikat saad alati juurde lisada aga 18spl on ikka mega palju.sibulatest osta poest need kõige suuremad heledad/valged sibulad,üksikuna tavaliselt müüakse on vist hispaania sibul.need annavad palju mahla ja maitset juurde. Aga muidugi vene poodides müüakse seda 30% äädikat
123