Grilltoidud

Heaolu searibi punanes marinaadis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukokk 2010 Autor: Erlis Schönberg
Kodukokk 2010 finalisti võistlusretsept
Kogus: 4 portsjonit
Lahusta suhkur sojaga ning siis ülejäänud ained ja sega kokku marinaadiks.
Eemalda kogu ribi plaadi sisemiselt küljelt kelme. Seda sellepärast et marinaad pääseks lihale parmini ligi. Marineeri ribisid vähemalt ööpäeva külmikus.
Paar tundi enne küpsetamist tõsta liha külmikust välja toatemperatuurile. Otse külmast-kuumale grillile tõstetud liha võib saada shoki. Aseta ribiplaat grillrestile ja grilli kuni pruunistumiseni. Keera ribiplaadil teine külg ja kanna pealmisele pruunistunud liha pinnale pintsliga järelejäänud marinaadi, et liha ei muutuks kuivaks. Grilli, kuni on ka teine külg pruunistunud. Grillimisaeg on kokku umbes 20-30 minutit. Kui ribi on küps, võta see grillilt ja mähi mitmekihilisse alumiiniumpaberisse (läikiv külg sissepoole) ning lase 10 minutit puhata toatemperatuuril. Nii küpseb liha veel natukene edasi, ribile kantud marinaad imendub lihasse ja lihamahlade liikumine peatub. Serveeri ja naudi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Antonio De Ribiro 18.sept 2011 22:56
Jõhker gurmeelax!
Nightforce 07.juuni 2010 22:43
Ee, 2 dl suhkrut ja 2 dl mett? Oleeen suhkrupott?
1