Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Mahlane BBQ-karbonaad mustika-küüslaugumarinaadis

Grilltoidud

Mahlane BBQ-karbonaad mustika-küüslaugumarinaadis

Jane Tuha Kodukokk 2010
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jane Tuha
Kodukokk 2010 finalisti võistlusretsept
Retsept
portsjonile
LIHA
800 g seakaelakarbonaad
MARINAAD
1 purk Salvesti mustikamehu (lastetoidu letist)
Santa Maria grillli Allround
sool, pipar
SALAT
250 g Kirsstomatid
pikk kurk
1 tk Jääkapsas
1 tk sibul
veerand sidrunit
3 spl viinamarjaseemneõli
0.5 tl suhkur
sool, pipar
ADŽIKA
4 küünt Küüslauk
1 tk väiksem punane paprika
1 tk väiksem varsseller koos lehtedega
100 g värske punane tšillipipar koos seemnetega
1.5 dl Värske hakitud koriander
2 dl hakitud värske till
0.3 dl Punase veini äädikas
sool
Liha
1. haki küüslauk peeneks
2. sega grillõli ja mustikamehu, maitse peaks olema vahekorras, et oleks tunda mustika maitset ja, et grilliõli maitse oluliselt ei domineeriks, aga oleks tunda.
3. lõika lihast umbes 2 cm paksused viilud.
4. lao kihiti: liha, sool, pipar, küüslauk, mehu ja grilliõli segu. Kui segu järgi jääb, siis vala umbes nii palju peale, et liha täielikult ära kataks.
Enne grillimist lase lihal umbes tund seista toasoojas, et grillile pannes ei oleks liha temperatuuri muutus väga suur.Liha keera grillil ainult ühe korra. Kui grillitava poole peale on tekkinud ilus pruun kiht, siis võid liha keerata- mõlemalt poolt umbes 8 minutit. Selle jaoks peaks olema süsi parajalt kuum, muidu liha ainult kuivab.
Pärast küpsemist pane liha fooliumisse (läikiv külg liha poole) ja lase järelküpseda umbes 10-15 minutit. Kui sa seda teed, siis võid seda mehu ja grilliõli segu ka natuke juurde lisada.
Salat
1. rebi jääkapsas tükkideks
2. lõika kirsstomatid pooleks
3. tükelda kurk parajateks viiludeks
3. lõika sibul rõngasteks
4. sega väikeses kausis viinamarjaseemneõli sidrunist pigistatud mahla ja suhkruga
5. sega jääkapsas, kirsstomatid, kurk, sibul ja õlisegu.
6. peale taldrikule serveerimist raputa salatile peale soola ja pipart vastavalt maitsele
Adžika
1. peenesta küüslauk kergelt köögikombainis
2. lisa tšillipipar, paprika ja hakitud maitseroheline- haki köögikombainis peeneks
3. kalla segu kaussi ning lisa äädikas ja sool
4. kata toidukilega ja lase enne purki panemist üle öö seista.
5. tõsta purki ja säilita külmikus - adžika on parim peale mõne päeva seismist :)
Grilli ettevalmistus ja süsi
Liha valmistasin BBQ söegrillil. Esmalt panin lahtise kaanega grillis lehtpuu grillsüsi ühes suures hunnikus põlema ja kui söed olid punased ja hõõgusid, siis ajasin hunniku laiali. Kui söed olid grillimiseks valmis, siis pintseldasin resti üle toiduõliga, et liha kinni ei jääks. Seejärel panin liha grillile ja sulgesin kaane.
SOOVITUS

KOMMENTAARID

r. 20.aug 2016 00:41
Üks parimaid grill-liha retsepte juba aastateks.
popkutt 16.aug 2012 16:44
Misasi see grillõli veel on? Ostsin santa maria allround, mis on aga pulber, kas see oleks pidanud olema tegelikult õli? Küüslaugu kogus võiks ka olla öeldud.
Hindaja 23.juuni 2011 11:03
Väga maitsev ja mahlane liha!
Teet 03.märts 2011 14:09
Super, soovitan:Y
Nightforce 07.juuni 2010 22:35
Peaks proovima! Tundub huvitav!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega