Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Sea välisfilee aasiapärases marinaadis

Lihaga

Sea välisfilee aasiapärases marinaadis

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Aasiapärases marinaadis sealiha jääb mahlane ja hea, kui seda üle ei küpsetata. Serveeri seda laimi-maitsevõiga, mis viib keele alla.
üle 60 min
Retsept
portsjonile
700 g Sealiha (välisfilee või kaelakarbonaad)
MARINAAD
2 sl Sojakaste
Valge vein või
2 sl Sidrunimahl
2 sl Rapsiõli
1 tl Seesamiseemned
1 sl Ingver (hakitud)
1 vars Roheline sibul
1 küüs Küüslauk
1 tl Suhkur
0.25 tl Cayenne´i pipar
LAIMIVÕI
100 g Või (toasoe)
1 tk Laim (riivitud koor ja mahl)
1 sl Basiilik (hakitud)
Sool
Must pipar
Purusta marinaadiained köögikombainis või minilõikuris. Määri lihatükid marinaadiga ja pane kaanega karpi, tõsta 4–12 tunniks külmkappi. Laimivõi tarvis riivi pestud laimilt koor, pressi välja mahl. Haki basiilik. Sega nimetatud ained võiga ning maitsesta soola-pipraga. Vormi segu küpsetuspaberi abil vorstikeseks, keera
paberi otsad kokku ja tõsta pakike tunniks sügavkülma. Grilli liha mõlemalt poolt küpseks. Aseta igale kuumale lihatükile viil maitsevõid ja naudi!
SOOVITUS

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes