Hoidised  » Hapendamine

Hapendatud kurgid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Kurkide kiire hapendamine, ei sobi pikemaajaliseks säilitamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kui hapukurke soovid saada kiiremini, siis valmista lahjem soolalahus, 3-4%-line, sellele võid lisada veidi äädikat ja ka suhkrut (1 liitri vee kohta 1 tl 30%-list äädikat ja 1 tl suhkrut). Soolalahus vala nõusse kuumalt, lehtede ja maitseköögiviljaga kihiti laotud kurkidele. Kurkide varrepoolse otsa äralõikamine ja kurkide koore läbitorkimine kiirendab nende hapnemist. Kui hoiad kurginõu soojas ruumis, on kurgid nädala pärast tarvitamiskõlblikud. Kiiresti hapendatud kurke ei säilitata talveks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa