Hoidised  » Hapendamine

Hapukurk

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Kurgihoidis vanaemade moodi.
Kogus: 1 portsjon
Hapendamiseks valitakse ühesugused terved, rohelised, õhukese koorega kurgid. Kurgid sorteeritakse ja pestakse harjaga voolavas vees. Kurgid laotatakse kihiti lehtede ja maitseainetega tünni või purki nii, et nõu põhja ja peale jääksid lehed ja maitsetaimed. Soolalahus peab üle kurkide olema. Kurkidele asetatakse vajutiskaas ja raskus. Optimaalne temperatuur hapendamisruumis on 18 ºC. Umbes 30 päeva pärast on hapnemisprotsess lõppenud ja kurgid säilitatakse temperatuuril 0-4 ºC.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Diana 21.sept 2009 13:31
see tundub olema paras retsept, et kurgid ära hapendada ning siis purkidesse, kaanetada ja tallele.;)
pontsu 23.aug 2007 20:44
mina hoian kurgipurke mõni päev toas-kuni vedelikule enam vahtu ei teki, valan soolvee kurkidelt potti, lasen keema, siis kurkidele tagasi ja kaanetan kinni.
ranzodaame 26.veeb 2007 15:22
kas purgid tuleb kohe kinni kaaneteda
Heivi 16.aug 2006 19:27
Kurgi kibedust ei vôta tôesti ära ei hapendamine ega marineerimine -kahjuks.
Linda 16.aug 2006 19:19
Mulle tundub, et kurgi kibedus jääb ka peale hapendamist ja marineerimist juurde:(
kaapekakuke 15.aug 2006 23:18
aga kui kurgid nats kibedad kas siis ka midagi neist sab
karlytt 13.aug 2006 11:11
Mina kui vana hapendaja pajatan,1 spl suhkrut 1spl soola {jämetat]
loor 02.juuli 2006 17:03
Naabrinaine õpetas, et liitrile veele tubli supilusikatäis soola.
kuunaine 25.aug 2005 16:39
tahaksin ka teada, kui palju peab siis lisama soola 1 liitri vee kohta, et saada tavalised hapukurgid, suhkrut nüüd küll ei lisata.
jutita 05.aug 2005 14:51
traditsioonilne retsept:1 l veele - 2 soola ja 1 suhkrut tean mina.
l2u2e 05.aug 2005 14:43
Mitu supilusikatäit soola peab siis ikkagi 1l vee kohta panema? Kõige traditsioonilisem retsept.
1