Hoidised  » Hapendamine

Hapendatud peedid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Hapendatud peete tarvitatakse salatina või salatites ja peedisuppides.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hapendatud peedid peavad olema väikesed, ühesuurused, siledapinnalised ning terved
juuri ei tohi ära lõigata. Pese peedid hoolega mitmes vees, leota 20-30 minutit külmas vees ja pese siis veel kord, et mullaosaksed põhjalikult eemalduksid. Peetide hapendamiseks kasutatakse puust pütti, emailitud pange või klaas purki. Pane puhtad peedid nõusse, vajutiskaas või taldrik ja raskus aseta peale ning 3-4%-line soolalahus vala üle. See peab 3 cm kõrguselt peete katma. Lase peete u 2 nädalat soojas ruumis käärida, peale kogunev vaht eemalda pidevalt. Kui käärimine on lõppenud, puhasta vajutiskaas ja raskus ning nõu küljed sinna jäänud vahuosakestest, vajutiskaas ja raskus aseta tagasi, kata nõu kattekaane või paberiga. Hapnemisel omandab soolalahus punase värvuse, meeldivalt hapu maitse ja osutub tervislikuks joogiks. Peedid aga muutuvad veidi pehmemaks, värvuselt heledamaks, nad sisaldavad 0,75-1,2% piimhapet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
katsetaja 02.nov 2011 22:08
Proovisin, ei maitsenud üldse.
Riina 29.sept 2010 10:18
Tegin, proovisin...Vist panin soola vähe...Vahtu nagu ka ei tulnud...Niisama mekkides pole suurem asi...Proovin veel riivitult teha...Eks siis proovin, mis lisanditeks panna...
1