Hoidised  » Hapendamine

Hapendatud tomatid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hapendamiseks sobivad täiskasvanud tomatid, mis hakkavad alles valmima, s.t heledaks või roosaks muutuma. Soovitav on, et tomatid oleksid ühesuurused, terved ja värsked. Hapendatavad tomatid ei tohi olla korjatud rohkem kui kaks päeva tagasi. Päris valminud punased tomatid ei ole hapendamiseks sobivad, sest nad muutuvad liiga pehmeks ja lagunevad. Ka väikesed, väljakasvamata tomatid ei ole hapendamiseks sobivad. Pese, nõruta ning laota tomatid puupütti või klaaspurki lehtede ja maitseköögiviljaga kihiti. Siis aseta peale vajutiskaas või taldrik ja raskus ning peale vala soolalahus, mis peab tomateid katma 3-4 cm kõrguselt. Tomatite käärimine, nende säilitamine ja nõu korrashoid on samasugune kui hapendatud kurkide puhul. Hapendatud tomatid sisaldavad 0,75-1,2% piimhapet.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa