Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hapendamine

Hapendatud tomatid

Hapendamine

Hapendatud tomatid

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.
üle 60 min
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
10 kg rohelisi tomateid
100 g mustasōstralehti
mōned selleri-ja petersellilehed
mädarōikalehed
50 g mädarōikajuurikat
300 g tillivarsi koos ōite ja seemnetega
3-3½ liitrit vett
200 g soola
Hapendamiseks sobivad täiskasvanud tomatid, mis hakkavad alles valmima, s.t heledaks või roosaks muutuma. Soovitav on, et tomatid oleksid ühesuurused, terved ja värsked. Hapendatavad tomatid ei tohi olla korjatud rohkem kui kaks päeva tagasi. Päris valminud punased tomatid ei ole hapendamiseks sobivad, sest nad muutuvad liiga pehmeks ja lagunevad. Ka väikesed, väljakasvamata tomatid ei ole hapendamiseks sobivad. Pese, nõruta ning laota tomatid puupütti või klaaspurki lehtede ja maitseköögiviljaga kihiti. Siis aseta peale vajutiskaas või taldrik ja raskus ning peale vala soolalahus, mis peab tomateid katma 3-4 cm kõrguselt. Tomatite käärimine, nende säilitamine ja nõu korrashoid on samasugune kui hapendatud kurkide puhul. Hapendatud tomatid sisaldavad 0,75-1,2% piimhapet.
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega