Hoidised  » Köögiviljasalatid

Tomati-sibulahoidis

Keskmine hinne: 2.83 Allikas: 100 rooga
Kui eestimaiseid heamaitselisi tomateid on laialt käes, võiks neist ka hoidiseid valmistada.
Kogus: 1 portsjon
Haki tomatid ja sibulad. Sega kõik ained omavahel kastrulis ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja hauta kaane all 20 minutit. Vala kuum hoidis steriliseeritud purkidesse, sule õhukindlalt.

Kogustest valmib 1 liiter hoidist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 12.aug 2013 07:52
Jah, üldiselt küll. Et täiesti kindel olla, siis võite purke ahjus 80 kraadi juures nii pool tundi lahtise kaane all kuumutada, siis purgid sulgeda, maha jahutada ning keldrisse viia.
raivo 11.aug 2013 12:33
Kas sellised hoidised seisavad ka ilma keldrita ?
Veli 27.okt 2012 11:49
Kellele teravamad elamused meeldivad soovitan Musta pipra asemel kasutada Chillit (ca.2-3tk umbes 8cm kauna 7-8L salati kohta, haki seibideks) ja lõpus veel kah pisike törts äädikat maitse järgi, aga ei pea. Kaneeli ja Nelki pole kunagi kasutanud pärast esimest korda, aga noh maitse asi. Soola ja Suhkru lisan tavaliselt lõpupoole kui juba muud maitsed eraldunud ja siis saab timmida kas soovid magusamat Chillikastet või soolakamat. Olen teinud aastaid ja paremat asja ükskõik mis soolase prae juurde Talvel keldrist võtta ei tea küll.
Eda 05.sept 2010 21:37
Kasutama peaks jämedatsoola. Peensoolaga jääb jah kole soolane.
tiina 13.sept 2009 10:00
Teen kaa sellist salatit ainult et ei pane nelki ja vähem soola ja suhkurt juurde aga lisan porgandit.superhea
laine 09.sept 2009 15:57
Minuga sama kogemus
erks 04.sept 2009 17:53
Väga, väga soolane tuli, kahjuks ei maitsenud
Anuke 13.aug 2009 22:00
Mina teen ka seda"meestemoo-
si"juba aastaid.Seda kasutan pitsa tegemisel ja seljanka supi sisse ka.
trutsu 10.aug 2009 21:40
See on väga hea salat.Saab kasutada ka paljude toitude sees.Olen ka teinud mitmeid variante.
Helle 20.juuli 2009 17:25
Tere!Ei saa mitte vaiki olla.Teen ka aastaid taolist salatit aga mitmete erinevate lisanditega.Nt. panen juurde mõne hapu õuna(antoonovka) ja peotäie väheses vees leot.rosinaid(ööp.-
leos).Mulle sobib endale see,kuna ei või süüa paprikat.Kõik mu sõbrad armastavad seda salatit ja mis peamine,paljudele roogadele sobiv lisand.
Kaisa Norrast 02.märts 2009 19:45
Ma olen kah niimodi teinud nagu Maiustaja. Super asi ikka!
Maiustaja 11.dets 2008 13:00
Väga mõnus asi, olen seda juba mitmeid aastaid teinud. Soovitan põhimõtteliselt sama varianti kuid olen jätnud ära kaneeli ja juurde lisanud paprikatükke peaaegu pooleks tomatikogusega ja veel küüslauku - mitte eriti palju. Lõpus olen lisanud veidi äädikat. Sellise keedusega on jube hea marineerida praetud räimeid. Kahe-kolme räime kihi vahele seda segu valada ja ööpäeva pärast süüa.
1