Hoidised  » Köögiviljasalatid

Marineeritud peedid

Keskmine hinne: 1.83 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Hilissügisel, kui peedid on kõige väärtuslikumad, või ka kevadtalvel, kui nad keldris enam hästi ei säili, võib neist valmistada marineeritud hoidist.
Kogus: 1 portsjon
Pese peedid hoolega mullast ja liivast puhtaks, lahtised ning pehmed lehevarreotsad hõõru ära, juuri ja koort ei tohi vigastada, sest siis läheb väärtuslikku peedimahla kaduma. Pane peedid keevasse vette keema. Võid neid ka aurutada või kaanega suletud nõu sees praeahjus küpsetada. Pehmetelt peetidelt kaabi koor ära; õige väikesed peedid jäta terveks, suuremad lõigatakse ratasteks või kangideks. Peetide tükeldamisel võid kasutada sämbulist köögiviljanuga.
Pane peedid purki, puista vahele köömneid ja vala marinaad peale. Kui peedid on täiesti värsked ning puhtad, võib marinaadi valmistamiseks kasutada peedikeeduleent. Soovikorral pane peetide peale mädarõikatükke.
Sule pugid. Kui marineeritud peedid jäetakse pikemaks ajaks seisma ja kui hoiuruumid on halvad, siis on soovitatav neid säilitada metall- või klaaskaanega suletavates purkides. Kuumuta purke 100 kraadi juures 20-25 minutit.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aprill74 23.dets 2010 13:51
Ma arvan, et keeruliseks on asi aetud seepärast, et kui peet eelnevalt koorega keeta, säilib ilus peedi värv. Kui aga enne koorida-tükeldada, ja siis kuumutada marinaadis, jäävad tükid kahvatud ja mitte nii isuäratava väimusega. Seega keedan mina ikkagi enne peedi ära ja siis alles marinaadi. Ilumeel tahab ju ka toitmist. ;)
soolapähkel 08.okt 2010 17:04
Tegin nii kui lille tegi ja tulid töeliselt maitsvad. Lisasin ainult juurde köömneid. Eelmine kord tegin retspti järgi, siis peedid mulle ei maitsenud.
pole 18.sept 2010 16:00
väga hea ... :Y
katariina333 26.dets 2009 18:23
Mina teen kah maitse järgi alati ja nii nagu lillegi, lihtsalt ja maitsen, et endale maitseks. Kõik kiidavad. PS. suhkurt panen kindlasti rohkem kohe :)
lille 25.sept 2009 17:21
mina ei tee kunagi peedile marinaadi retsepti järgi. selles retseptis on nii vähe suhkrut. mina keedan peedid, koorin ja lõigun suurteks tükkideks. marinaadi teen sedasi: teen mõnda anumasse külma veega nii magusa suhkruvee, kui magusat soovin. kui suhkur on kõik lahustunud, siis lisan vähehaaval äädikat, vahepeal maitsen, kas sai hea. rohkem ei pane midagi. valan marinaadi peetidele, lasen keema minna ja panen purki.
kiku 18.sept 2009 08:13
Panin äädikat umbes poole vähem. Aga minule küll süüa ei kõlba, kui aus olla, jube äädikane ja soolane ka pealekauba.:N
saamatu 29.aug 2006 13:37
lihtsam on peedi kuubikud panna valmis marinaadi sisse ja kuumutada neid seal.siis säilivad tavatingimustes kah hästi.
Oliiv 22.juuli 2006 23:17
hakkige peet ära, keetke marinaad valmis, laske hakitud peedil seal sees keema tõusta ja keetke natuke siis purki vahukulbiga ja marinaad peale ja kogu lugu, seisab nagu kulda ja maitseb ka hästi, miks peab asju nii keeruliseks ajama.
Vana Silver 17.mai 2006 23:10
mo meelest said äädika poolest pisut krehvtised, poole kogusega olid paremad. Aga head tulid küll!
Eevike 07.jaan 2006 04:37
Peedil tuleb koor kergelt ära kui neid panna väheks ajaks külma vette peale keetmist. Kui kuumutada kaanestatud purke siis lenavad nad õhku, ikka enne kuumutada ja siis kaanestada.
pakksuke 30.okt 2005 08:12
väga hea ja tervislik...sobib süüa kasvõi niisama -võileiva kõrvale
1