Hoidised  » Köögiviljasalatid

Värvikas kukeseene-aedviljapikels

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Marineeritud kukeseened, aedoad, lillkapsas, sibul ja kabatshokk.
Kogus: 1 portsjon
Keeda tükeldatud ube 5 minutit rohkes vees. Lisa hulka õisikuteks jagatud lillkapsas ja keeda veel 5 minutit.
Mõõda keeduveest 3 dl äädikaleeme jaoks ja vala ülejäänud vesi ära. Mõõda marinaadiained potti ja keeda mõni minut. Viiluta kabatshokk, sibulad, seened ja küüslauk. Pese ja kuumuta purgid. Lao ained purki ja vala kuum marinaad peale. Sule purgid kohe. Lisa soovi korral marinaadi säilitamisainet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 14.sept 2012 09:37
Jah, pikels tähendabki värskete köögiviljade nö marinaadi alla panemist ning seda tüüpi salatit isegi ei streiliseerita. Pikelsit hoia külmikus. Hea maitse annab salatile just köögiviljade blan?eerimine, ilma et need värvi kaotaks. Minu meelest pole need siis enam nii robustselt toored, aga värske maitse on alles. Blan?eeri köögivilju enne marinaadi alla panemist. Seda on tehtud ka selles retseptis. Kabat?okk, seened, sibul ja küüslauk seda aga ei vaja. Kabat?okk läheks väga pehmeks, aga seente puhul soovitaks ma purki pista vaid noored ja tillukesed isendid.
Ave 13.sept 2012 17:50
Kas kabatshokk, sibulad, seened ja küüslauk lähevad toorelt purkidesse?
1