Hoidised  » Köögiviljasalatid

Peaaegu Toome salat

Keskmine hinne: 3.28 Allikas: erakogu Autor: Paprika
Väga maitsev salat.
Kogus: 1 portsjon
Koostisained
7 kg kurke
2 kg sibulaid
100 g tilli
1 kg porgandeid
2 spl suhkrut
4 spl 30 % äädikat
2-3 peotäit soola
3-5 dl õli

Valmistusõpetus:
Sibulad ja kurk lõika viiludeks, porgand väikesteks kuubikuteks, sega läbi ja lisa suhkrust, äädikast, soolast ja õlist segatud marinaad. Jäta 24 tunniks seisma. Kuumuta nüüd kuni keemiseni köögiviljad läbi ja pane kuumalt pastöriseeritud purkidesse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Her 17.veeb 2014 03:57
You're a real deep thinrek. Thanks for sharing.
vanaema 19.jaan 2013 07:30
Purk tuleb ikka vedelikuga täita, vedelikuga katmata osa rikneb õhu käes.
Elili 03.aug 2012 23:05
väga hea ja maitsev salat. teen juba teist aastat.
ho 18.sept 2011 21:25
Mina lisasin terapipart ja tilli ei lisanud. Äädikat ja soola rohkem. Seisi vaid 6 tundi. Sai väga hea. Ahjaa- koorisin kurgid kuna osad olid juba liiga suured. Järgmine kord ei kooriks võimalusel- siis näeks salat kenam välja, värvilisem. MUidu ei saa aru kus sibul kus kurk:)
ummamuudu 05.sept 2011 13:42
mina lisasin veel paprikat, purki pannes topin "paksu" niipalju kui mahub ja siis lisan vedeliku ääreni... seisab üleöö, aga ka pool päeva seismist annab hea tulemuse, kauem pole hoidnud :) mul on kaaneta, aga kui kipuvad äädikakärbsed ligi, siis paneks kaane peale...
Reet 03.sept 2011 23:01
Mina hoidsin ilma kaaneta külmikus ja veidi kauem kui pidi, ikkagi tuli ullult hea, isegi toorelt:-)
Riina 30.aug 2011 11:38
Kas salatil tuleb lasta seista kaane all suletuna või lahtises nõus? Ja kui pole võimaliks 24h lasta seista siis kas pigem umbes 16h või hoopis 32h?
kjudi 16.aug 2011 04:24
Kiisu. Tanan Sind vaga, vastamast.Ja mina vaevasin pead:T
Krista 14.aug 2011 22:23
Proovisin ka, kuna nii kiidetakse siin ja kurke see aasta nii palju. Tegin pool kogusest ja äädikat, soola panin ikka rohkem, sest muidu polnud nagu maitsetki. Purki panemisel tekkis küsimus, et kas vedelikku panite ka nii palju, et purk täis sai? Ma panin paarile purgile vedelikku ääreni ja mõnedele pool purki. Vaatame mis vahe tuleb.
Kiisu 14.aug 2011 10:40
Sinna ei panda üldse vett.Marinaad tekib köögivilja mahlast ja sulanud soolast ja suhkrust pluss veel äädikas ja õli.
kjudi 13.aug 2011 18:07
Tahaks teha ka seda salatit aga olen veel noor ja rumal.Sellest ka kysimus.Kas salati laagerdamise ajaks tuleb kasutada keedetud marinaadi voi voib panna toore veega seisma 24 tunniks. Ette tanades!
tiux 25.juuli 2011 17:16
Väga hea salat meie pere teeb seda ka juba aastaid,eelmine aasta lisasin türgioa tükeldatuid kollaseis kaunu ka,enne keetsin neid mõni min.Väga hea oli ja välimus oli ka kena.Nüüd lapselaps ütleb,et need kollased on makamoonid salati sees.:Y
ittra 30.aug 2010 11:05
päris hea maitse
sügis 14.aug 2010 18:53
Teen seda salatit juba oma kakskümmend viis aastat ja ikka kümnetes liitrites. Perele meeldib väga ja kasutan kindlasti kapsast lisaks ja ei mõõda ühtegi kogust (kõikke tunde järgi ja oma mõistusega), sest selle 24 tunni jooksul, mil salat laagerdub, saab teda proovida ja maitsestsda palju kordi.Kuidas saab üldse maitsest aru, kui osa ei lisa kohe äädikat ja muid maitseaineid! Üldse, lugedes neid kommentaare, tekib küsimus, kuidas inimesed ei saa aru- vist ei mõelda loogiliselt üldse.
suuzi1968 30.aug 2009 19:48
Otsin siin just ebastandardsete kurkide jaoks salatiretsepti.mi-
dagi sarnast olen ka varem teinud.Meie kandis muidu eriti popp pangesalat-nats rohkem koostisosasid ja kauem hapneb. Lähen nüüd sibula ja porgandi järele,õnneks põld lähedal.:H
anne 29.aug 2009 11:55
pangepaprikatkah veidi .
annuka 23.aug 2009 17:28
Väga hea salat. Mina lisasin terapipart ja purustatud loorberilehti. Ja äädika lisasin alles kuumutates. Mina tegin umbes pool kogusest ja sain 6 0.5l purki.:A
merka27 22.aug 2009 21:23
Mitu purki te sellest kogusest saate?
gracias 27.aug 2006 09:36
Kui lisada veel kapsas, tuleb umba hää segu kokku.
Oliiv 22.juuli 2006 23:01
ma teen toome salati köögikombaini kõige õhema viilutajaga+lasen porgandiviilud keema ja siis jätan seisma, kuumutan potis ja panen purki, ka nii ei jää salat liiga pehme, aga välimus ja maitse on 5+
mallekasx 01.apr 2006 12:49
Mina teen seda salatit juba aastaid...ja maitseb hästi. Neid asju võib siia maiste järgi ju ise juurde panna, sibulat ja tomatit jne. Mina panen alati 3 peso täit soola,aga käärima pole veel kunagi nende aasta jooksul läinud. Ei oskagi öelda miks sul võis minna!
lyspeth 25.aug 2005 18:53
see on igatahes hea salat võib teha just nendest kurkidest mis on liiga suured et purki toppida aga ära süüa ka ei jaksa suur tänu !
kokamoor 25.aug 2005 14:48
3 peotäit soola = 10 dessertlusikatäit
Vups 16.aug 2005 10:48
Valmistan seda hoidist juba mitmel aastal. Maitsev!
kungel 12.aug 2005 17:46
Mina olen sellele salatile lisanud veel ühe kapsapea ja paarkümmend suurt purustatud küüslauguküünt, ning jahvatatud musta pipart tunde järgi
12