Hoidised  » Köögiviljasalatid

Ämbrisalat

Keskmine hinne: 2.73 Allikas: TT foorum - Lill Autor: Toidutare
Maitsev kurgisalat, mis sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.
Koorega kurgid lõika seibideks, sega soola,  tilliga ja piserda peale 0,5 klaasi vees lahustatud 30%-line äädikas. Lase seista 4-6 tundi. Vahepeal sega.
Jämedal riivil riivitud porgand ja hakitud sibul hauta õli ja suhkruga poolpehmeks. Saadud segu sega kurkidega. Siis tõsta salat steriliseeritud purkidesse ja kuumuta 80o C juures 25 min.

Purkide ettevalmistamiseks leota neid ööpäev külmas vees, et kõik, mis seal küljes, kergemini lahti tuleks (ka mikroobid), pese purgid seejärel nõudepesumasinas ning loputa üle keeva veega. Purgikaaned keeda vees lihtsalt läbi.

Purkide steriliseerimiseks kuumutatakse purke 150 kraadises ahjus veerand tundi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kai 30.aug 2015 11:52
mina ei steriliseeri, hetkel keldris juba kolmandat aastat mõned purgid alles ja kõlbavad nagu eile tehtud. see salat kuumst peast steriliseerib juba iseenesest. pesen purgid lihtslat puhtask. samamoodi ka moosidega. mul pole ükski purk kunagi hallitama või käärima läinud.
Malviine 18.juuli 2013 00:31
Lugesin alles nüüd küsimust steriliseerimise kohta - vabandust. Mina steriliseerin vees. Purgid lahtiselt peale asetatud kaantega võimalikult kuuma vette (ettevaatust, et ei lõhu purkisid liiga suure temperatuuri vahega) ja siis kuumutada umbes 85 - 90 kraadini ja hoida sellel temperatuuril 0,5 l purke 10 -12 minutit, suuremaid purke kauem. Seejärel kohe kaaned sulgeda ja enne kaanetamist kontrollida, et purgi serv oleks puhas, muidu ei sulgu korralikult.
Siiri Kirikal 27.juuli 2012 08:35
jane1305: lisasin purkide steriliseerimise kohta info retseptile juurde.
jane1305 26.juuli 2012 11:19
Malviine-rumal kusimus aga kuidas sa steriliseerid? Jane
malviine 14.juuli 2012 09:14
Olen teinud seda salatit aastaid. Teen pisut teisiti - lasen seista (ja segan aeg-ajalt) kuni on eraldunud piisavalt mahla. See oleneb, milliseid kurke kasutada - väikeseid kurke tuleb kauem hoida, lavakurgid aga annavad mahla väga kiiresti välja. Kõik komponendid on eelnevalt kuumutamata. Panen purki ja alles siis steriliseerin - meile just meeldib, et kurgid, sibulad ja porgandid jäävad krõmpsud.
Ave 09.nov 2011 22:07
Tegin. Jah, just nüüd - Eesti porgand, Läti sibul ja Leedu kurk, kuivatatud till. Pole just unistuste kombinatsioon, aga suurel hoidmistamise perioodil polnud seiklemiste tõttu võimalust varem teha ( kui poleks just kasutanud priimust ja kilekottidesse arulagedalt suurt manti kaasa vedanud). Õli panin veidi vähem ja kristallsuhkru asemel panin meeltesegaduses fariinsuhkrut. Kui see pandud oli, siis meenus, et panin natukene mööda. Olen väga rahul. Ikka ise purki suratud kraam on ikka ise. Olgu siis seekord nii, kuid tõsise eestlasena on kohe uni hea kui sahvris midagigi.
Helike 03.sept 2011 12:25
Minu kogemus ütleb, et kasvuhoonekurgid ei ole kuumutamiseks ja konserveerimiseks - lähevad liiga pehmeks ja ei ole krõmpsud
Atsinna 30.aug 2011 08:14
Kõige mõttekam ongi seda salatit teha pikkadest kasvuhoone kurkidest. Suured kurgid annavad ruttu koguse, mida vaja.
mexu 29.aug 2011 22:06
Kas pikkadest kasvuhoone kurkidest aitab ka teha?
pliks 27.juuli 2011 15:01
:) Hea
kata 30.aug 2010 18:37
Nis tast veel kuumutada, seisb ka ilma. Meie pere sõi sel kevadel 2008 suvel tehtud salatit. Nüüd tegi uue laari. Ärge tehke oma elu keeruliseks, kurgid saab ka teha ilma kuumutamata ja seisavad.
heidi 27.aug 2010 23:30
väga hea salad ja väga maitsev
raili 12.aug 2010 13:08
Minul lõi kõik kaaned punni ja käärima Tegin sama salatit lisax veel toome salati nime all ja seda ei pidanud kuumutama,see seisab ilusti...
ene 28.juuli 2010 10:39
õli pole üldse vaja panna, kui on soovi, võib talvel purki avaades lidasa tsipake õli, meie teeme kogu aeg nii.
piibeleht32 27.juuli 2010 14:32
Super hea salat, oleme seda aastaid teinud ja meie peres kipub juba otsa saama, eelmisel õhtul, ilma kuumutamattagi :) maitse ja lõhn on nii oivalised :) suve parim salat !
Hindaja 16.sept 2009 09:39
Kõik oli ok... va õli kogus, 400g on liiga palju!
kats 29.aug 2009 19:09
minu retseptis oli kapsas ka
õgard 22.aug 2009 11:05
õli paneks jah vähem. Ja kindlalt laseks laagerdada 24h. mina olen kurgid koorinudenne tükeldamist.
ILLELAUL 18.aug 2009 13:58
Väga mõnsa !
NOBENÄPP 12.aug 2009 21:17
kas kapsast pole vaja panna
ene207 06.aug 2009 22:08
Vanades retseptides on: 7kg kurki 2,5kg sibulat 0,5kg porgandit 300g toiduõli 4spl äädikat 4spl suhkrut 6spl soola ööpäev seista,purkija purgis kuumutada. õli on originaalis palju,panen u.100g Kindlasti proovin uue retsepti järgi.
Kadri_cy 07.aug 2008 08:50
meie omale ka
pallu 21.sept 2007 11:44
meie perele väga maitses
1