Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljasalatid

Tomatid basiilikuga

Köögiviljasalatid

Tomatid basiilikuga

Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Tomatihoidis küüslaugu ja basiilikuga. Külmas ja pimedas säilib umbes 2 kuud.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 kg Tomat
1 kimp Basiilik (värske)
1 tl või kuivatatud basiilik
õli
1 küüs Küüslauk
Loputa ja puhasta tomatid.Tee noaga nende pinnale sälgud ning kasta korraks keevasse vette. Koori ja tükelda tomatid. Koori küüslauguküüs ning lõika õhukesteks viiludeks. Pane tomatitükid ja küüslauguviilud potti. Keeda segu omas mahlas umbes 30 minutit ilma kaaneta, et liigne vedelik aurustuks. Jahuta segu kiiresti. Maitsesta basiilikuga ja tõsta segu puhastesse purkidesse. Et hoidis paremini säiliks, pane igasse purki hoidise pinnale 1 sl õli. Külmas ja pimedas hoiukohas säilib hoidis umbes 2 kuud.

KOMMENTAARID

füüsal 24.aug 2011 11:02
Teen seda igal aastal. Muidugi tuleb kuumalt purki panna ja õli pole vaja . Keldris säilib kevadeni.
nejram 23.aug 2010 22:02
Miks mitte kuumutada koos basiilikuga,panna kuumalt kuuma purki,kohe kinni ja säilib talv läbi?
teremilla 31.juuli 2010 13:45
Teen ka tomat, värske basiilik, küüslauk- ilma maitsestamata keedan läbi ja panen sügavkülma kindlad portsud. Kasutan pasta kastmena. Sulatan, lisan maitseained, praetud kana või hakkliha, veidi vahukoort ja maitseb nagu just tehtud.
marleen 30.aug 2008 18:36
ma olen teinud sama asja umbes,-
tomatid,küüslauk,ba-
siilik ja paprika. kõik läbi hakkliha masina ajanud siis natuke soola ja suhkrut ning karpidega sügavkülma. väga hea seljanka supile näiteks;)
k2tu 09.aug 2008 16:37
Kas seda on nt võimalik ka sügavkülmutada (kui ei taha purkidega jännata :))?
piret 19.okt 2005 05:47
Külm hoiukoht on kas külmkapp või sahver. Mina hoian oma hoidiseid sahvris, seal on piisavalt jahe, eelmisel talvel tõin vahepeal munad külmutuskappi "sooja" :)) Õli pannakse selleks, et hoidis ei rikneks. Lusikaga saab õli hoidise pinnalt ära võtta, kui tahtmist on.
Hiiutar 11.okt 2005 23:31
Mmm - retsept on ahvatlev. Aga mida tähendab külmas hoiukohas - kas külmkappi, sahvrit? Mis juhtub siis, kui jätta õli lisamata? Või saab seda purgi avamisel sealt pinnalt hõlpsalt eemaldada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes