Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kompotid

Ingveripirnid jäätisele

Kompotid

Ingveripirnid jäätisele

Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Hea lisand magustoitudele, näiteks jäätise või pudingu lisandiks või kastmeks. Tükeldatud pirn on maitsev ka linnuprae salatina, hoidiseleem sobib kastme maitsestamiseks. Säilib külmkapis 2-3 nädalat.
Retsept
portsjonile
1.5 kg väikesed pirnid
5 dl vesi
5 dl suhkur
poole sidruni mahl
viilutatud sidrunikoor
2 tl riivitud ingver
Sega omavahel vesi, suhkur, sidrunimahl ja ingver ning aja keema. Keeda leent ilma kaaneta 5 minutit. Koori pirnid ja jäta südamikud sisse. Pane pirnid kohe leeme sisse, et nad ei tõmbuks tumedaks. Keeda pirne, kuni nad veidi pehmenevad ning tõsta seejärel purki. Keeda leent veel 5 minutit ilma kaaneta, kuni see veidi pakseneb. Seejärel jahuta ja vala pirnide peale. Sulge purk ning säilita külmkapis. Pirnid säilivad 2-3 nädalat. Kui soovid kauem säilivaid pirne, sega kuuma leeme hulka u 1 tl naatriumbensonaati ja kalla leem kohe pirnide peale.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga