Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kompotid

Eksootiline pirnikompott

Kompotid

Eksootiline pirnikompott

Katrin Press Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press

40-60 min

Retsept
1 vars Sidrunhein
5 dl Valge kuiv vein
6 sl Mesi
5 dl Pruun suhkur
2 sl Ingver (riivitud)
2 tk Tähtaniis
120 ml Õunaäädikas
2 tk Sidrun (viljaliha ja mahl)
10 tk Pirn
1. Viska ära sidrunheinavarte ülemine kolmandik ja haki ülejäänu peeneks. Vala kõik komponendid peale pirnide potti, lase keema tõusta ja keeda, kuni suhkur on lahustunud.
2. Tõsta kooritud ja sektoriteks lõigatud pirnid siirupisse ja kuumuta umbes 20 minutit või kuni pehmenemiseni. Eemalda pirnid siirupist ja jaga puhastesse purkidesse.
3. Kurna siirup ning vala purkidesse nii, et pirnid oleksid kaetud. Sulge purgid õhukindlalt.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke