Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kompotid

Vale-ananassikompott ehk kõrvitsa - ebaküdooniakompott

Kompotid

Vale-ananassikompott ehk kõrvitsa - ebaküdooniakompott

Lia Virkus Kõrvitsatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ebaküdooniat peetakse Eestimaa sidruniks, sest selles on palju C-vitamiini. Kõrvitsakompotile annavad ebaküdooniad eriti hea maitse ‒ meenutab silmad kinni süües lausa ananassi. Kogus 1 liiter.

20-40 min

Retsept
500 g Puhastatud ja tükeldatud kõrvits
100 g Puhastatud ja ribadeks lõigatud ebaküdoonia
3.5 dl Vesi
200 g Suhkur
1. Keeda suhkrust ja veest siirup. Korja vaht ära.

2. Pane potti kõrvitsa- ja ebaküdooniatükid ning keeda tasasel tulel siirupis umbes 15‒20 minutit, et tükid jääksid pisut krõmpsuks.

3. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes